Tudi vedeževalci brez moči

Poraz hokejistov Olimpije v Tivoliju proti Linzu v EBEL.

Objavljeno
08. december 2016 01.35
HDD Olimpija - HC TWK Innsbruck. Mušič Aleš v napadu. V Ljubljani 3.12.2016[Hokej.Ebel.Olimpija.Mušič Aleš]
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Ljubljana – Sinočnji poraz Olimpijinih hokejistov nikakor ne sodi med nepričakovane. Linz, moštvo iz vrha razpredelnice EBEL, je pač za razred višje od zmajev, ki so se favoritu spodobno upirali, a senzacije le ni bilo. Jeseničani so se po hudem boju veselili novih točk v AHL.

Kar turbulentni so bili zadnji dnevi v tivolskih hodnikih. Moštvo, ki ga je zavoljo boljših razmer na tujem nazadnje zapustila četverica igralcev (Adis Alagić, Anže Ropret, Jonathan Harty in Kristaps Bazevics), se trudi po najboljših močeh, trener Bojan Zajc, ki je pravzaprav navdušen nad pristopom slačilnice, pa skupaj s hokejisti pričakuje več podpore iz pisarne. Olimpijino moštvo preprosto nima dodane vrednosti, da bi v odločilnih trenutkih večkrat presenetilo koga od favoritov.

Že v prvi tretjini se je bilo prisiljeno proti kakovostnejšemu Linzu braniti. Resda je kapetan Aleš Mušič s strelom iz »mrtvega kota« presenetil čuvaja mreže gostov Michaela Ouzasa – 1:0. A veselje ni trajalo dolgo, favoriti so izid zasukali, gostitelji so se resda po lepem Gaborjevem prodoru za 2:2 vrnili v boj, toda presenečenja v Tivoliju le ni bilo. Kakšni pa bodo prihodnji dnevi, bi težko uganili tudi najbolj spretni vedeževalci.

Glede dosežkov na ledu v sporedu, ki zdaj zmajem ponuja štiri zaporedna gostovanja, za začetek v nedeljo v Bolzanu, čudežev realno ne gre pričakovati, prihodnost kluba pa bodo krojile dolgo pričakovane poteze uprave. Ta potrebuje več operativcev kot zgolj predsednika Marka Popoviča in vodjo moštva Jožeta Kovača, razplet novih pogajanj s pokrovitelji bo najbolj realno napovedal nadaljevanje tivolske hokejske zgodbe.

Tudi jeseniška ni blesteča, a v konkurenci AHL železarji le ostajajo v boju za vrh in dobro izhodišče za odločilni del sezone. Sinoči so pred 500 navijači v Podmežakli trepetali za zmago proti Cortini, a se je na koncu vendarle veselili s 4:3 (0:2, 3:0, 1:1; E. Pance 2, Magovac, Rajsar).