Uspešna jeseniška vrnitev v Evropo

Hokejisti SIJ Acronija Jesenic so na četrtfinalnem turnirju celinskega pokala IIHF sprva pričakovano odpravili Jaco (3:1).

Objavljeno
23. oktober 2015 19.55
mpi hokej
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Miskolc - Slovenski državni prvaki, hokejisti SIJ Acronija Jesenic, so pričakovano uspešno odprli četrtfinalni turnir skupine B celinskega pokala IIHF. V uvodnem dvoboju v madžarskem Miskolcu so namreč s 3:1 (1:0, 2:1, 0:0) odpravili špansko Jaco, ki velja na tem tekmovanju za popolnega avtsajderja.

Jeseničani - v to tekmovanje so se vrnili po desetletju - so vse tri gole zabili že v prvi polovici dvoboja. V uvodni tretjini je tekmečevega čuvaja mreže Anderja Alcaineja, ki je sicer zbral 35 obramb, prvi ukanil Aleš Remar, ki je bil pri drugem golu Matevža Ermana podajalec, na 3:0 pa je v 26. minuti povišal Miha Pesjak. Častni zadetek za Špance je devet minut pozneje prispeval Pol Gonzalez. V zadnjem delu se mreži nista več zatresli.

O popolni premoči gorenjskega kolektiva priča tudi razmerje strelov v okvir vrat - kar 38:16, Jure Pavlič je bil domala brez dela. Zdaj varovance trenerja Dejana Varla čakata precej zahtevnejši nalogi - jutri dvoboj z gostiteljem Miskolcem, ki ima v svojih vrstah tudi štiri igralce z one strani luže, in v nedeljo še z latvijsko Mogo Rigo. Zmagovalec turnirja bo napredoval v novembrski polfinale v Asiagu.