Uspešna pritožba Slavije, Jesenice še niso v polfinalu

Sporni podaljšek petkove 3. četrtfinalne tekme hokejske lige INL bodo ponovili, Jeseničani torej še trepetajo za polfinale.

Objavljeno
09. marec 2015 17.05
ace/hokej
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Nenavaden zaplet tretje četrtfinalne tekme hokejske lige INL, slovenskega dvoboja med SIJ Acronijem Jesenicami in Playboyem Slavijo minuli petek v Podmežakli, je danes dobil epilog. Vodstvo tekmovanja je namreč ugodilo pritožbi Založanov, kar pomeni, da bodo morali Gorenjci, čeravno so bili na ledeni ploskvi v vseh štirih obračunih boljši od Ljubljančanov, za preboj med najboljše štiri še nekoliko počakati.

Potem ko se je redni del petkovega dvoboja končal s 3:3, sta moštvi odigrali podaljšek, v katerem so bili uspešnejši Jeseničani za končno zmago s 4:3. Vendar pa so se gostje naknadno pritožili zaradi kršitve pravil, ki v končnici lige INL zapovedujejo 20-minutni podaljšek s po petimi igralci na vsaki strani in ne petminutnih intervalov v igri »4 na 4«. Vodstvo tekmovanja se je s pritožbo strinjalo in razveljavilo razplet podaljška, ki ga bodo morali ponoviti, kdaj, pa trenutno še ni jasno. V polfinale lige so se sicer že prebila tri avstrijska moštva: Zell am See, Lustenau in Feldkirch, ki čaka boljšega iz slovenskega četrtfinalnega dvoboja. Prva tekma bo v soboto, 21. marca.