V finale DP vendarle tudi Jeseničani

Na tretji polfinalni tekmi državnega prvenstva so jeseniški hokejisti premagali Celje s 3:0 in v finale napredovali z 2:1.

Objavljeno
25. marec 2016 00.57
mpi*Hokej
Š. Ro.
Š. Ro.

Jesenice - Potem ko so na prvi polfinalni tekmi prijetno presenetili celjski hokejisti in z zmago v Podmežakli napovedali senzacijo, so ne njihovi upi na uvrstitev v finale razblinili. Po porazu v podaljšku na domačem ledu so nocoj znova klonili proti Jeseničanom, ki so vendarle postavili stvari na svoje mesto in zmagali s 3:0.

Železarji se bodo tako v velikem finalu znova pomerili z Olimpijo, ki po uspehu proti Založanom že nekaj dni čaka na nasprotnike.

Zaradi težav pri organizaciji, ko današnji gostitelji pri načrtovanju urnika očitno niso predvideli, da bodo v polfinalu morali odigrati tri tekme, se je dvoboj začel ob za hokej zelo pozni uri, 21.30. Obe moštvi sta vedeli, da popravnega izpita ni več, Celjani so takoj pokazali, da jih zanima tudi finale, ne le sodelovanje v polfinalu. V prvi tretjini so bili boljši in imeli več priložnosti, nevaren je bil predvsem Žiga Grahut, a je bil vratar Žan Us dobro razpoložen. Na drugi strani pa je Rok Stojanovič klonil tik pred koncem tretjine, ko so domači izpeljali šele drugo nevarno akcijo, strelec pa je bil Nik Lahajnar.

V nadaljevanju so bili za odtenek nevarnejši domači, vendar zadetka ni bilo ne na domači na na celjski strani, kjer so imeli prednost igralca več, a je niso izkoristili. Za Jeseničane je najlepšo priložnost zapravil Matevž Erman, ko je bil sam pred golom. Celjanom je vlak za finale začel uhajati v 42. minuti, ko je Miha Brus povišal vodstvo. Sami so kljub nekaj priložnostim ostali brez zadetka, dokončno pa je jeseniško zmago potrdil Sašo Rajsar v 56. minuti ob igralcu več.

DP, polfinale, 3. tekma:

Sij Acroni Jesenice - ECE Celje 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Dvorana Podmežakla, gledalcev 800, sodniki: Fajdiga, B. Lešnjak (glavna), A. Lešnjak, Čertanc.
Strelci: 1:0 Lahajnar (Terlikar, 20.), 2:0 Brus (Čimžar, Sodja, 42.), 3:0 Rajsar (Berlisk, Sodja, 56.).
Kazenske minute: Sij Acroni Jesenice 6, ECE Celje 6.