V igri ostaja le Sabolič

V hokejski ligi prvakov praška Sparta prebrodila prvo oviro v izločilnih bojih, Salzburg in Vienna Capitals ne.

Objavljeno
07. oktober 2015 12.14
reu OLYMPICS-ICEHOCKEY/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Od šesterice slovenskih hokejistov, ki so nastopali v skupinskem delu lige prvakov, si je napredovanje v izločilne boje zagotovila trojica, skozi šestnajstino finala pa se je prebil zgolj Robert Sabolič, ki je bil s praško Sparto uspešnejši od Züricha. Zmagi na domači tekmi s 3:2 je dodal še prepričljivejšo s 3:0 na sinočnjem gostovanju, slovenski reprezentančni napadalec, sicer član udarne peterke, pa se je obakrat po enkrat vpisal med podajalce.

Zdaj češkega predstavnika v osmini finala čaka finski Oulun Kärpät, ki je v minuli sezoni lige prvakov zasedel končno tretje mesto. Manj uspešna sta bila oba avstrijska kolektiva s slovenskim zastopstvom: Vienna Capitals je morala za las priznati premoč Litvinovu, ki je bil v prvem dvoboju boljši s 4:3, Dunajčani pa so dobili povratno tekmo z 2:1, zato je odločil podaljšek, v njem pa so imeli več sreče in znanja Čehi, v peti minuti je namreč zadel izkušeni František Lukeš. Klemen Pretnar je dres poražencev nosil na obeh tekmah.

Salzbrug pa je moral dvakrat poklekniti pred norveškim Storhamarjem, ki je bil v prvo boljši s 3:1, v drugo pa s 3:2. V uvodnem obračunu je čuvaj mreže Luka Gračnar grel klop, v povratnem pa je dobil priložnost med vratnicami in ustavil 24 strelov. Zanimivo je, da so Rdeči biki potegnili kratko, čeravno so bili obakrat več pri strelu.