V NHL zmage ostale doma

V severnoameriški hokejski ligi NHL so bile ponoči na sporedu štiri tekme − na vseh so se zmag veselili domači igralci.

Objavljeno
10. december 2011 07.40
Posodobljeno
10. december 2011 07.44
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si

Washington − Washington je s 4:2 premagal Toronto, z enakim izidom je Winnipeg ugnal Carolino, Edmonton pa je Colorado premagal s 4:1. Buffalo je Florido z 2:1 premagal po podaljšku, piše Slovenska tiskovna agencija.

Dennis Wideman je v Washingtonu za zmago svoje ekipe dosegel prvi hat trick kariere, Capitalsi pa so bili s 4:2 boljši od moštva Toronta. Četrti gol za domače je prispeval še Nicklas Backstrom, medtem ko sta za goste zadela Phil Kessel in Cody Franson.

Buffalo je doma po podaljšku z 2:1 premagal Florido, v dodatnem delu pa se je med strelce vpisal Jason Pominville. Za domače je gol dosegel tudi Derek Roy, medtem ko je častni zadetek gostov prispeval Jason Garrison.

Winnipeg je gostil Carolino in zmagal s 4:2. Dustin Byfuglien je za domače zadel že v 34. sekundi tekme, nato pa so se med strelce vpisali še Evander Kane, Tim Stapleton in Bryan Little. Blake Wheeler je prispeval tri podaje. Za Carolino sta gola vknjižila Justin Faulk in Brandon Sutter.

Edmonton je bil od Colorada boljši s 4:1, Sam Gagner je dvema goloma dodal še podajo, poleg njega pa sta zadela tudi Ben Eager in Jordan Eberle. Edini gol gostov, ki so izgubili tretjič zapored in še osmič v gosteh, je dosegel Jay McClement, dodaja STA.