V Podmežakli končno spet za točke AHL

Pred hokejisti Jesenic pomemben niz treh domačih tekem, Nik Pem na operacijo rame.

Objavljeno
24. november 2017 23.03
Nik Pem,hokejist Jesenic,Ljubljana Slovenija 23.09.2017 [Hokej.šport]
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Jesenice – Dolgo časa v Podmežakli ni bilo hokejskih bojev za točke alpske lige. Tradicionalni novembrski reprezentančni termin je prekinil klubska tekmovanja po Evropi, povrhu so tudi ob vrnitvi v koledar AHL Jeseničani najprej gostovali. Olimpija je jedro tivolskih obiskovalcev razveselila z zmago proti Brunicu, ob tem koncu tedna je prosta.

Nikakor pa v prihajajočih dneh ne bo dolgčas privržencem železarjev. Najprej je danes in jutri, obakrat ob 18. uri, na vrsti dvojček jeseniških predstav proti Cortini in podružničnem celovškem moštvu, nakar bo v sredo napočil čas za veliki derbi vrha razpredelnice – v dvorani Podmežakla bo gostoval Ritten, favorit sezone in obenem branilec lovorike najboljšega v alpski ligi.

Toda preden se bo moštvo Gabra Glaviča pripravljalo za napad na skalp vodilnih tekmecev, sta na vrsti najprej še dve oviri, zoprna je predvsem današnja iz olimpijske Cortine d'Ampezzo. »To je moštvo, ki stavi na protinapade in izjemno učinkovitost vodilnih strelcev lige, Braca Wilsona in Torquata Zacharyja. Morali bomo biti zelo previdni in disciplinirani na ledu,« se je k tej prvi tekmi od treh domačih zapored v petih dneh ozrl jeseniški trener Glavič, čigar moštvo je po reprezentančnem premoru potrebovalo nekaj časa, da se je vrnilo k želenim tirnicam: »Zdaj sem predvsem vesel, da smo pred dnevi v Celovcu (zmaga Jesenic z 11:1, o. p.) že delovali dobro. Je pa vedno tako, da skoraj dva tedna po reprezentančnih obveznostih predstave moštva niso takšne, kot so jih vajeni naši privrženci. Ekipa mora dejansko dihati skupaj, ko pa smo trenerji in igralci po različnih slačilnicah, torej tako klubski kot tudi pri posameznih reprezentančnih selekcijah, izgine tisti nujni skupni duh.« Toda omenjeni trener železarjev je prepričan o tem, da bo tako kot v večjem delu dosedanje sezone moštvo ohranilo agresiven in drsalno močan pristop, seveda pa mu nikakor ni vseeno, ker očitno ostaja brez Nika Pema. Reprezentančni kandidat bo moral na operacijo rame, vprašljivo je, če se bo do konca sezone lahko vrnil na led …