V Podmežakli namesto v Tivoliju

Dvoboj slovenskega hokejskega superpokala bodo 11. oktobra ob 19.30 gostili Jeseničani.

Objavljeno
30. september 2016 16.24
mpi hokej
J. P.
J. P.

Jesenice - Dvoboj hokejskega superpokala bo prva končna odločitev na slovenskih lednih ploskvah v novi sezoni. Za prestižno lovoriko se bosta (kajpak) pomerila večna tekmeca Olimpija in SIJ Acroni Jesenice, Hokejska zveza Slovenije (HZS) kot prirediteljica dogodka pa je z žrebom določila, da bosta zasedbi obračun odigrali 11. oktobra v Tivoliju.

Vendar pa je prišlo do spremembe gostitelja tekme, ki se - v istem terminu (ob 19.30) - seli v jeseniško dvorano Podmežakla. Določeno je sicer, da bosta tekmeca igrala do zmage brez kazenskih strelov. Če bo rezultat po rednem delu neodločen, bodo gledalci lahko spremljali dolgi, dvajsetminutni podaljšek s po štirimi igralci na ledu na vsaki strani. Zmagovalec bo tisto moštvo, ki bo prvo doseglo zadetek, če pa se to ne bo zgodilo, bo po menjavi strani in čiščenju ledu na vrsti nov dolgi podaljšek. Kazenskih strelov v superpokalu ni.

V superpokalnem dvoboju sicer moči merijo državni prvaki in pokalni zmagovalci, ker so bili to v obeh primerih Ljubljančani, jim bodo nasproti stali najresnejši izzivalci Jeseničani.