Vesel zmag pri Nitri, a že pogreša rise

Robert Kristan je tik pred vstopom v slovaški finale, zato bo najbrž izpustil svetovno prvenstvo skupine B.

Objavljeno
02. april 2014 01.38
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport
Ljubljana – Iz dneva je dan je bolj jasno, da na hokejskem SP skupine B v Koreji (od 20. do 26. t. m.) nekaterih slovenskih akterjev nepozabnega olimpijskega turnirja v Sočiju ne bo. Prvi vratar Robert Kristan je namreč s svojo Nitro tik pred uvrstitvijo v slovaški finale …

Pred moštvom, ki ga dolgo na Slovaškem niso šteli med udarne kandidate za sklepni dvoboj, je danes prva zaključna žogica. V seriji na štiri zmage je napočil čas za peti tekmo, Kristanovo moštvo vodi s 3:1, prav v zadnjem soočenju v Banski Bystrici pa slovenski reprezentant, ki je zbral največ pohval za uvrstitev Nitre med najboljšo četverico, ni bil v vratih. Dan prej mu namreč po dolgem času ni šlo po željah, po štirih prejetih golih ga je trener zamenjal in poslal na led Vlastimila Lakosila, tudi v ponedeljek junaka za skupno vodstvo s 3:1.

»Lakosil se je izkazal že na tistih tekmah, ko sem branil na olimpijskem turnirju, zdaj je izkoristil priložnost. Bomo videli, kako bo danes, seveda pa upam, da bom tako kot doslej v sezoni tudi do konca prispeval delež k uspehom,« je včeraj po telefonu s Slovaškega dejal Kristan in nato pred že kar obveznim vprašanjem o reprezentanci nadaljeval kar sam: »Prav vesel sem zmag Nitre, obenem mi bo hudo, če ne bom mogel v Korejo. V reprezentanci vedno znova občutim prijateljstvo in izjemen moštveni duh.« Jeseničan sicer verjame, da se bodo risi tudi brez njega vrnili med najboljše na svetu, obenem tudi opozarja, da bo naloga težja, če na prihajajočem SP ne bo igralcev prvega napada. Kajti danes se bo začel nemški polfinale za Roka Tičarja pri Kölnu, tam je tudi branilec Aleš Kranjc, ter Žigo Jegliča in Roberta Saboliča, hokejista Ingolstadta. Ta se bo pomeril s favoriziranim Hamburgom, v drugem paru je Köln favorit proti Wolfsburgu.