Kralji izgubili derbi pacifiške skupine

V Anaheimu sta se srečali najboljši ekipi pacifiške skupine lige NHL. Z zmago s 4:2 so domači Ducks podaljšali niz zmag na osem tekem.

Objavljeno
29. februar 2016 10.01
A. V., STA
A. V., STA

Anaheim - Los Angeles Kings, ki ostajajo na vrhu skupine z dvema točkama prednosti, pa so se morali po štirih zmagah zapored sprijazniti s porazom. Ključni so bili trije zadetki Coreyja Perryja, kar si lahko ogledate v videu. "Postavili smo se v dober položaj za nadaljnji napad. Prvo mesto v skupini je v vidnem polju, približuje se," je dejal Perry, ki je devetemu kariernemu "hat-tricku" dodal še podajo.

Anže Kopitar se ni izneveril tradiciji. Statistično gledano je proti Anaheimu v vseh letih igranja v ligi NHL zabeležil več točk, kot je odigral srečanja. Tokrat je bil podajalec pri izenačujočem zadetku v prvi tretjini. Skupaj ima v tej sezoni na 61 tekmah 53 točk (18 golov in 35 podaj).

Anaheim, ki je slavil na 15 od zadnjih 17 tekem, se tako bori za četrti zaporedni naslov prvaka pacifiške skupine. Kralji, ki so svoje vrste okrepili z 29-letnim napadalcem Krisom Versteegom iz Caroline (v tej sezoni je dosegel 11 golov in 22 podaj, v karieri pa je s Chicagom osvojil dva Stanleyjeva pokala), niso bili prvi po rednem delu v svoji skupini vse od sezone 1990/91.

Gostitelji so tri od štirih zadetkov dosegli z igralcem več na ledu. "Delamo preveč prekrškov za dvominutne kazni, vsekakor pa smo lahko boljši pri igri z igralcem manj. V celoti gledano pa moramo vso našo igro dvigniti na višjo raven," je povedal Kopitar za spletno stran lakingsinsider.com. Los Angeles bo naslednjo tekmo igral v noči na petek, ko bo gostil Montreal.

Derbi večera so spremljali gledalci v Chicagu, kjer je najboljša ekipa zahodne konference igrala proti najboljši ekipi lige Washingtonu. Domači, branilci naslova, so slavili s 3:2, pri čemer so gole za domače dosegli Patrick Kane (s 85 točkami je daleč najboljši med strelci), Jonathan Toews in Dennis Rasmussen. Marcus Johansson in Jevgenij Kuznjecov, peti strelec lige, pa sta bila uspešna za goste.

Na drugih tekmah je Minnesota s 3:1 premagala Florido, Carolina je z 2:5 izgubila proti St. Louisu, Boston je z 1:4 klonil pred Tampo Bay, Ryan Callahan je k šesti zaporedni zmagi Tampe prispeval dva gola in podajo, Vancouver je z enakim izidom moral priznati premoč San Joseju, Edmonton, druga najslabša ekipa lige, pa je s 3:1 ugnal New York Islanders.

NHL

Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 2:4
(Anže Kopitar 3 strele, 1 podaja v 24 minutah za Los Angeles)
Minnesota Wild - Florida Panthers 3:1
Carolina Hurricanes - St. Louis Blues 2:5
Boston Bruins - Tampa Bay Lightning 1:4
Vancouver Canucks - San Jose Sharks 1:4
Edmonton Oilers - NY Islanders 3:1
Chicago Blackhawks - Washington Capitals 3:2