Quick zaklenil svoja vrata, Kopitar odlično v napadu

Prvaki iz Los Anglesa so s 4:0 odpravili Phoenix. Anže Kopitar je odlično igro kronal z golom in podajo.

Objavljeno
19. marec 2013 06.51
Posodobljeno
19. marec 2013 07.15
SPO-HKO-HKN-73657729
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Los Angeles - Los Angeles Kings so v zadnjem obdobju v domači dvorani Staples Center praktično nepremagljivi, saj so na zadnjih 11 tekmah zabeležili kar 10 zmag. Tudi sinoči so se odlično odrezali proti gostom iz Phoenixa in prišli do visoke zmage s 4:0. Slovenski zvezdnik v NHL Anže Kopitar je podal za prvi gol in se nato tudi sam vpisal med strelce.

Kralji so bili na dvoboju s Kojoti prepričljivo boljša ekipa, med drugim so se odlično držali tudi z igralcem manj, saj je Phoenix štirikrat zapravil prednost premoči na ledeni ploskvi. Domači vratar Jonathan Quick je z 27 obrambami prvič v tej sezoni uspel ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno.

»Mislim, da sem odigral zelo dobro. Tudi fantje v obrambi so mi zelo olajšali delo, saj sem vseskozi videl kje se nahaja plošček, nismo jim pustili da bi prihajali do odbitih strelov. Novi dve točki sta za nas zelo pomembni,« je bil zadovoljen Quick, ki je s svojo ekipo sedaj napredoval že na četrto mesto na Zahodu.

Prvi gol so prvaki dosegli v sedmi minuti, ko je Kopitar našel samega Jaka Muzzina, novinec v NHL pa je z natančnim strelom od daleč in ob rahli pomoči gostujočega branilca premagal nasprotnega vratarja Mika Smitha. Hrušičan je nato v 47. minuti sam uprizoril lep protinapad in vpisal novi dve točki v svojo statistiko.  Zadetka za branilce naslova sta dosegla še Tyler Toffoli in Jeff Carter, vratar Jonathan Quick je prvič v sezoni ostal nepremagan.

Phoenix je tako sinoči podrl tudi neslavni rekord, saj so prvič v 33-letni zgodovini kluba na kar treh zaporednih tekmah ostali brez doseženega gola.

Izidi NHL:

Los Angeles Kings - Phoenix Coyotes 4:0

New York Raners - Carolina Hurricanes 2:1 (kazenski streli)

Tampa Bay Lighnting - Philadelphia Flyers 4:2

Dallas Stars - Calgary Flames 4:3

Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks 2:5

Vancouver Canucks - Minnesota Wild 1:3

Anaheim Ducks - San Jose Sharks 5:3