Visok poraz Olimpije v Linzu

Hokejisti Tilie Olimpije so na tretji polfinalni tekmi pri Linzu vknjižili visok poraz in v seriji zaostajajo z 0:3.

Objavljeno
11. marec 2012 17.11
Posodobljeno
11. marec 2012 17.11
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Igralci Linza, najboljšega moštva rednega dela prvenstva, so danes še enkrat dokazali svojo kakovost, saj so po dveh tesnih zmagah tokrat povsem nadigrali moštvo Olimpije (6:1).

Gostje so že po sedmih minutah zaostajali z dvema goloma razlike, to prednost je Linz ohranil tudi do konca prve tretjine (3:1). Domači so tudi v nadaljevanju izkoriščali napake danes neprepričljivega Matije Pintariča, ki je v 33. minuti prejel že peti zadetek. Svojo priložnost je tako dočakal tudi Matic Boh, ki je do konca dvoboja prejel le en zadetek, a visokega poraza ni mogel preprečiti.

Na drugem polfinalnem obračunu so hokejisti Medveščaka na domačem ledu s 3:2 premagali KAC in znižali izid v seriji na 1:2.

Odločen začetek Linza

Tekma se za zeleno-bele ne bi mogla začeti slabše, saj so se že v 7.  minuti znašli v visokem zaostanku, potem ko sta za domače zadela Mairitsch in Lebler. Hokejisti Linza so svoj pritisk še stopnjevali in v 12. minuti povišali svoje vodstvo, z igralcem več na ledu je neubranljiv strel v levi zgornji kot Matije Pintariča sprožil Adrian Veideman. Ljubljančanom je pred koncem prve tretjine vendarle uspelo zadeti in zmanjšati prednost Linza, natančen je bil kapetan Aleš Mušič (1:3).

Hokejistom Linza je po vsega dveh minutah nadaljevanja spet uspelo zadeti, z leve strani je navidez nenevaren strel sprožil Daniel Oberkofler, vendar je plošček preletel desno nogo Matije Pintariča in končal za njegovim hrbtom.

Menjava vratarjev ni pomagala

V 33. minuti so domači izvedli hitro akcijo, Robert Lukas je z lepo podajo zaposlil Justina Kellerja, ki je neovirano streljal v Mitjo Pintariča, ta je posredoval neprepričljivo in ploček se mu je izmuznil med nogama. Zaradi novega zadetka se je ljubljanski trener Hannu Järvenpää odločil za menjavo vratarjev, priložnost je dobil mladi Matic Boh.

Tudi junak zadnjega četrtfinalnega obračuna ni mogel spremeniti poteka dvoboja, saj je po manj kot štirih minuah prejel prvi zadetek. Z modre črte je streljal Adrian Veideman, ploščku pa je smer spremenil Mike Ouellette in rezultat povišal na 6:1.

Moštvo Linza je v zadnji tretjini vendarle nekoliko popustilo in Olimpiji dovolilo več svobode v igri, a Ljubljančani kljub temu niso uspeli premagati Alexa Westlunda, tako da je ostalo pri visoki zmagi domačih (6:1).

Četrti polfinalni tekmi lige bosta na sporedu v torek (19.15), ko bo Medveščak v gosteh poskušal izničiti prednost Celovčanov, Olimpija pa se bo poskušala izogniti »metli«.

Polfinalni tekmi:

Linz - Tilia Olimpija 6:1 (3:1, 3:0, 0:0)  (3:0)

('5 Mairitsch,'7 Lebler, '12 Veideman, '22 Oberkofler, '33 Keller, '37 Ouellette; '17 Mušič)


Medveščak - KAC 3:2 (2:0, 0:0, 1:2) (1:2)

('5 Kinasewich,'9, '35 Zanoski; '46 Reichel, '52 Hundertpfund)

() izid v seriji