Vreme tudi v drugo neusmiljeno, zmaji spet v Tivoliju

Tudi druge od predvidenih treh zimskih hokejskih klasik ne bodo spravili pod streho na Trgu republike, temveč v Tivoliju.

Objavljeno
16. december 2014 11.27
Ice fest
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Ljubljana - Neugodne vremenske razmere z dežjem in visokimi temperaturami se niti v drugo niso usmilile prirediteljev predvidene zimske hokejske klasike, ki bi morala biti danes pred parlamentom na Trgu republike. Toda enako kot že v nedeljo, ko je morala Telemach Olimpija obračun lige EBEL s Sapo Fehervajem odigrati na standardni tivolski lokaciji, so morali organizatorji tudi danes priznati premoč vremenu in sprejeti nehvaležno odločitev, da tudi nocojšnji dvoboj s celovškim KAC (ob 19.15) odigrajo v dvorani pod Rožnikom.

Vendar pa v ljubljanskem klubu niso vrgli puške v koruzo in imajo še naprej v načrtu izpeljati vsaj eno predvideno zimsko klasiko: morda bodo razmere prizanesljivejše že v četrtek, ko bo na sporedu večni derbi slovenskega državnega prvenstva z Jeseničani. Prva ekipa zmajev je sicer že včeraj opravila enourni lažji trening na Trgu republike, pripomb na pripravo ploskve pa - z izjemo manjših neravnin ob ogradi - ni bilo. Toda, kot so zapisali na Olimpijini spletni strani, so želja prirediteljev kajpak predvsem varne razmere za igralce, ki pa v za danes napovedanem dežju ne bi bile zagotovoljene. Ledena ploskev namreč ni v zadovoljivem stanju, tudi stroj za čiščenje z nje lomi kocke ledu, ravno za zvečer pa je napovedana močna pošiljka padavin, zato bi bilo tveganje preveliko.