Vrnili hokej in gledalce, a zdaj so cilji že višji

Novi hokejski klub v Podmežakli brez rdečih številk. Pred trenerjem Dejanom Varlom novi izziv.

Objavljeno
30. junij 2015 00.57
Anže Pogačar,predsednik kluba,Jesenice Slovenija 29.06.2015
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport
Jesenice – Zadnja junijska dneva sta na slovenskem športnem zemljevidu označena tudi s hokejem. Pred današnjo letno sejo skupščine HZS (Tivoli, ob 16. uri) so se včeraj zbrali člani HK SIJ Acroni Jesenice, se z vedrino ozrli k zadnji sezoni in domači lovoriki, a si začrtali tudi visoke cilje za v prihodnje.

Srečanje približno četrtine članov kluba, med njimi tudi nekaterih igralcev in novega trenerskega dvojca Dejan Varl-Anže Terlikar, ni trajalo niti uro, saj na poročila predsednika Anžeta Pogačarja ni bilo nikakršnih pripomb. O delovanju novega kluba sta pohvalno govorila tako župan Tomaž Tom Mencinger (»Občinski svet je že potrdil podporo za novo sezono.«) kot tudi Blaž Jasnič, prvi mož Acronija. Tudi »minusa« ni, saj je ob 255.000 evrih prihodkov in 269.000 odhodkov sledil še junijski denarni delež pokroviteljev. Načrt proračuna nove sezone naj bi se sukal okrog 300.000 €, poglavitna želja prihodnosti, morda že od jeseni 2016, je vrnitev v EBEL.

Klubski predsednik Anže Pogačar, ki je le zavoljo trme in zagnanosti ter ob podpori sodelavcev in podpredsednika Bogdana Knavsa vztrajal na sprva zahtevni poti obujanja hokeja v Podmežakli: »Ob podpori HZS smo marca lani ustanovili ta klub, a poletje je bilo ob številnih podtikanjih in dvomih o našem delu še zelo burno. Jesenice pa so brez hokeja pusto mesto.«

Toda železarji so pozneje le vstopili v sezono, se uvrstili v želeni polfinale INL, a obenem ob razočaranju, ker niso izločili premagljivega Feldkircha, odločno strnili svoje vrste, nato pa v finalu DP presenetljivo ugnali Olimpijo in na končnico v Podmežaklo po dolgih letih spet privabili privržence iz različnih slovenskih krajev.

Za prihajajočo sezono so cilji višji, ob ubranitvi slovenske lovorike na Jesenicah razmišljajo o napadu na vrh tudi v INL ter spodobnem nastopu v celinskem pokalu IIHF, kamor se vračajo po več kot desetletju. Pred Varlom je očitno izjemen izziv v okolju, ki ga spoštuje, a kjer so trenerjeve poteze vselej pod izjemnim drobnogledom.