Vrnitev zmajev v kruto realnost

Hokej: Dunajski oreh pretrd za zdesetkano Olimpijo – Krizi kluba ni videti konca.

Objavljeno
29. november 2016 23.22
Hokej Olimpija- VIC - vienna capitols. V Ljubljani 29.11.2016[hokej.tivoli.šport]
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Ljubljana – Močno zdesetkana Olimpija sinoči ni bila kos vodilnemu moštvu razširjenega avstrijskega prvenstva. Vienna je v Tivoliju prepričljivo osvojila točke, pred zmaji je zdaj jutri še gostovanje v Salzburgu pri drugouvrščenem moštvu tekmovanja.

Čeprav so hokejisti Olimpije navzoče na tribunah navdušili s pristopom in tudi učinkovito igro v zadnjem tednu, med privrženci je predvsem odmevala nedeljska zmaga proti favoriziranemu moštvu iz Beljaka, sinoči na tivolskih tribunah ni bilo prav veliko optimistov. Pa ne le ob spoznanju, da je v Tivoliju gostovalo vodilno moštvo EBEL, temveč predvsem zavoljo izostanka prvega vratarja Jeffa Frazeeja, najučinkovitejšega strelca strelca Chrisa Langkowa in najboljšega slovenskega igralca moštva Žige Pešuta.

Kajpak misli ob odsotnosti Olimpijinih tujih okrepitev uhajajo k možnosti bojkota v neurejenih klubskih razmerah, v katerih ni denarja več niti za navzočnost fizioterapevta, vendar pa vratarja in napadalca ni bilo zaradi viroze, Pešutu je otekel gleženj. A vse te nevšečnosti bi hitreje in bolj učinkovito reševali, ko bi na zahtevani ravni EBEL imeli urejeno zdravstveno podporo. Zato ni bil presenetljiv dolg sestanek po tekmi predsednika Marka Popoviča, menedžerja Jožeta Kovača, trenerja Bojana Zajca in kapetana Aleša Mušiča, Olimpija je namreč navzlic zadnjem nizu dobrih izidov na robu preživetja …

Tekma je bila sinoči odločena že v 13. minuti po vodstvu gostov s 3:0. Takrat je domači trener Zajc v polminutnem odmoru poskusil umiriti ekipo, ta je res v nadaljevanju delovala bolj zbrano, a vseeno je bila pot k zasuku tokrat le preveč oddaljena.

Brez operacije za Muršaka

Optimistične novice pa je posredoval iz Moskve kapetan slovenske izbrane vrste Jan Muršak. Okrevanje njegove poškodovane rame z reprezentančnega turnirja na Bledu v prvih dveh novembra je uspešno. Četudi so zdravniki razmišljali o operativnem posegu, ta le ne bo potreben. »Počutim se iz dneva v dan bolje, zdaj bomo umirjeno sanirali poškodbo, poskusil bom krepiti ramo, da se mi ne bi kaj podobnega ponovilo,« je dejal naš reprezentant, ki ga pri moštvu CSKA pogrešajo. Nazadnje so v mestnem derbiju izgubili z Dinamom po kazenskih strelih z 2:3. Kdaj se bo Štajerec vrnil na led, še ni jasno, trener Dmitrij Kvartalnov pa ga je že tolažil, naj le v miru okreva, da bo zdrav za končnico KHL …