Za konec oslabljene rise ugnali Slovaki

Slovenska hokejska reprezentanca je turnir v Innsbrucku zaključila s porazom proti Slovaški s 3:5.

Objavljeno
13. februar 2016 16.16
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA

Innsbruck - Po dveh lepih zmagah je slovenska hokejska reprezentanca v zaključku turnirja v Innsbrucku malo pokvarila vtis. Na zadnji tekmi je nastopila z razredčenimi vrstami in izgubila s Slovaško, ki je nastopila z zasedbo do 23 let, s 3:5 (1:3, 2:1, 0:1).

Slovenci so zadnji dan nastopili brez igralcev ruske lige KHL (Rok Tičar, Žiga Jeglič, Jan Muršak) ter brez branilca Aleša Kranjca, v vratih pa je priložnost dobil še tretji vratar, ki ga je selektor Nik Zupančič pripeljal na Tirolsko, Luka Gračnar.

Začetek ni bil po okusu slovenskih hokejistov, saj so tekmeci že v drugi minuti dosegli vodilni zadetek, ko je bil izključen Robert Sabolič. Uspešen je bil Radoslav Macik. Slovenski odgovor je bil dokaj hiter, po strelu z modre črte Luke Vidmarja je Miha Verlič preusmeril plošček pred vratarjem Samuelom Barošem in izenačil. A Slovaki so v prvi tretjini dobro izkoriščali igro z igralcem več, na ta način so v 18. minuti dosegli še tretji gol, pred tem pa je moral Gračnar še enkrat po plošček v mrežo, ko ga je premagal Lukaš Paukovček.

Ko so Slovaki v 26. minuti po obleganju Gračnarja dosegli še četrti gol, je bil to znak za alarm na slovenski strani. Slovenci so strnili vrste, Gračnar je imel sicer še naprej precej dela, toda zadetka v tem delu ni več prejel. Zato pa so spet zapretili Slovenci, najprej je znižal Ken Ograjenšek, zanj je bil to že tretji gol na tekmovanju, ki ga je lepo zaposlil Robert Sabolič, dve minuti pozneje pa je bil v vlogi podajalca Gregor Koblar, natančen pa je bil Nik Pem in Slovenija je imela pred zadnjo tretjino spet povsem odprto izhodišče.

Slovenci so skušali priti do gola priključka, toda ne poskusa Saboliča ne Andreja Hebarja, ne močan strel branilca Klemna Pretnarja niso bili dovolj natančni, da bi Slovaška dobila še kakšen gol. Zato pa so svojega petega dosegli slovenski tekmeci, zmago so tako potrdili že pet minut pred koncem, ubranili pa so se tudi, ko so ob koncu hokejisti Slovenije skušali brez vratarja priti do kakšnega zadetka, a se izid ni več spremenil.

Slovenci so tako turnir, zadnje priprave na SP v takšni obliki - spomladi jih čakajo le še posamične prijateljske tekme -, končali z dvema zmagama in enim porazom. Avstrijska hokejska reprezentanca je s porazom proti Franciji z 1:4 končala mednarodni pripravljalni turnir v Innsbrucku. Prvo mesto so osvojili Slovenci, ki so v treh krogih dvakrat zmagali, pred Slovaki, Francozi in gostitelji Avstrijci.

Pripravljalni turnir v Innsbruck:

1. kolo:
Francija - Slovaška 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Avstrija - Slovenija 2:6 (0:2, 1:4, 1:0)

2. kolo:
Slovenija - Francija 4:3 (1:0, 2:3, 1:0)
Avstrija - Slovaška 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

3. kolo:
Slovaška - Slovenija 5:3 (3:1, 1:2, 1:0)
Avstrija - Francija 1:4 (1:0, 0:2, 0:2)

Lestvica:
Slovenija 3 2 0 0 1 13:10 6
Slovaška 3 2 0 0 1 8:7 6
Francija 3 1 0 0 2 8:7 3
Avstrija 3 1 0 0 2 6:11 3