Za Marcela Rodmana konec sezone pri KAC

EBEL: hokejisti Telemacha Olimpije drevi doma s Celovčani brez slovenskega risa.

Objavljeno
16. februar 2015 22.47
mpi*hokej
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport
Ljubljana, Celovec – Po učinkoviti predstavi v Innsbrucku, začinjeni z dvema doseženima goloma v trenutkih tekmečeve številčne premoči, se je v Olimpijin tabor vrnilo vsaj malo dobre volje. Te pa ni pri osmoljencu Marcelu Rodmanu. Slovenskega reprezentanta so zaradi poškodbe umaknili s celovškega seznama.

Starejši od bratov Rodman, že več kot desetletje član slovenske izbrane vrste, je eden tistih športnikov, ki mu zdravje pogosto ni prizanašalo. V tej sezoni pa se je soočil še s smolo pri Medveščaku v KHL, kjer zlepa ni dobil priložnosti, zato se je preselil v Celovec. In ravno ko je začel zabijati gole za KAC, je staknil nenavadno poškodbo živca pod kolenom po tekmečevem udarcu z robom loparčka hokejske palice. Včeraj opolnoči se je iztekel rok za menjave igralcev v EBEL in ker bogatemu celovškemu klubu teče voda v grlo glede končnice, je bila zadnja sprememba neizogibna. Ker Rodmana čaka še vsaj en teden okrevanja, so ga umaknili s seznama igralcev za to sezono, na katerem ni več tudi – predvidoma zaradi slabega obnašanja – Mika Siklenke. »Ostajam sicer član kluba, danes bom z moštvom v Ljubljani,« je napovedal slovenski reprezentant.

Tudi pri Olimpiji dnevi niso rožnati, zaradi poškodb je konec sezone za prvega branilca Kyla Medveca ter napadalca Gregorja Koblarja. Ni dvoma, da zmaji lahko upajo na nadaljevanje sanj o končnici le v primeru današnje zmage v domačem Tivoliju, kjer je bilo še pred tremi leti in takrat Olimpijini uvrstitvi v polfinale EBEL prav praznično, zdaj je tu le peščica najzvestejših zanesenjakov. Z današnjo predstavo jih bodo zeleno-beli poskusili obdržati, obenem pa poslati sporočilo tudi kakšnemu radovednežu, naj se le kaj oglasi …

Pari 4. kola II. dela EBEL (danes, 19.15); skupina B: Telemach Olimpija – KAC, Dornbirn – Innsbruck, Graz 99ers – Bolzano; skupina A: VSV – Salzburg, Fehervar – Linz, Vienna Capitals – Znojmo.