Zadnji test v pričakovanju derbija

Hokej: Zmaji in železarji danes po točke v AHL.

Objavljeno
27. december 2017 19.57
Novinarska konferenca hokejskega kluba SŽ Olimpija 06.septembra 2017 [šport,hokej,SŽ Olimpija,Andrej Brodnik]
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Ljubljana – Za hokejiste v obeh razširjenih avstrijskih tekmovanjih, EBEL in AHL, v prazničnih dneh ni oddiha. Tako imajo zmaji in železarji v pričakovanju velikega sobotnega derbija v Podmežakli drevi še zadnji preizkus.

Moštvo SŽ Olimpije se po dobrem tednu vrača v Tivoli. V božičnem času namreč v Ljubljani ni bilo tekem za točke AHL, toda zasedba trenerja Andreja Brodnika se je z dveh zaporednih gostovanj v Avstriji vrnila z zmagama in pred današnjo tekmo proti mladi celovški ekipi (Tivoli, 19.15) precej bolj sproščeno kot po porazu v zadnjem slovenskem derbiju pričakuje nadaljevanje sezone. Ljubljanska vrsta naj bi danes v svojo zbirko dodala nove tri točke, vendar podružnično moštvo Salzburga nikakor ni od muh. Pred dvema dnevoma je Podmežaklo zalilo s hladno prho, na ledu pa se predstavilo z izjemnimi drsalnimi sposobnostmi, kar glede na temeljito selekcijo najbogatejšega hokejskega kluba v regiji še zdaleč ni presenetljivo.

Jeseničani pa so po decembrskem slavju na ljubljanskem ledu sanjali o zmagovitem nizu v petih zaporednih domačih predstavah. Toda potem ko so preskočili oviri iz Brunica in Egne, so jim past nastavili prav omenjeni mladi igralci iz Salzburga. Današnja tekma proti podružnični celovški zasedbi (Podmežakla, 19) pa je v lovu na točke vidno podčrtana tudi kot odskočna deska k sobotni prednovoletni sladici v rdeči in zeleni barvi.