Zdaj bo Rodmanu laže kakor nekoč v Krefeldu

Slovenski hokejski reprezentant Marcel Rodman se je razveselil vrnitve v elitni nemški razred.

Objavljeno
21. julij 2013 13.38
HOKEJ
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport
Ljubljana – Člani slovenske hokejske reprezentance se od sezone kljub februarski uvrstitvi na OI niso poslovili vedrih obrazov. Izpadli so namreč iz skupine A in zdaj bo pred njimi spet mučen boj za vrnitev. A nekatere je razveselila pogodba pri novih delodajalcih in med njimi je tako tudi Marcel Rodman, v sezoni 2013/14 akter v elitni nemški ligi.

Eden naših najbolj izkušenih reprezentantov je prvič vidneje mednarodno hokejsko javnost opozoril z izjemno učinkovitostjo ob prvem nastopu risov med svetovno elito. Od tedaj si brez njega izbrane vrste ni bilo predstavljati, igral je večinoma pri nemških in avstrijskih klubih, tudi na domačih Jesenicah, nazadnje se je pri moštvu Bietigheima iz okolice Stuttgarta veselil naslova zmagovalcev druge nemške lige.

Za slednje po pravilih sicer ni odprte poti v prestižno DEL, a ker je iz najvišjega razreda zaradi denarnih težav izstopil Hannover, so pri vodstvu tekmovanja najprej ponudili možnost Rodmanovemu dosedanjemu klubu. Vendar je drugouvrščeni Schwenningen dal precej bolj bogato ponudbo za vstop v elitni razred in si tako za novo sezono pridobil udeležbo med najboljšimi nemškimi klubi.

»Sam pa sem prav vesel, da se je zgodba tako zasukala, da bom zdaj skoraj po desetletju spet nastopal v DEL,« je poudaril starejši od bratov Rodman, ki sta nazadnje prispevala zelo viden delež k naslovu nemških drugoligaških zmagovalcev: »Prav rad bi videl, da bi se mi pri novem klubu pridružil tudi brat David, a glede njegove prihodnosti v Nemčiji še ni nič jasnega.«

Pred dnevi se je po vrnitvi iz Umaga, kjer se je počitniško sprostil v družbi žene Veronike, sina Henrika in dva meseca stare hčerke Rebeke, že lotil priprav, v prvih dneh avgusta bo odpotoval v Nemčijo. »V DEL se mi pred slabim desetletjem ni ponudila prav lepa priložnost, a takrat so pri Krefeldu že prej sestavili moštvo, jaz sem ga le dopolnil in bil na ledu preredko. Verjamem, da bo zdaj povsem drugače, saj sem v jedru sedmih ali osmih igralcev za sezono,« se veseli izziva po prestopu, ki mu ga je uredil menedžer in nekdanji avstrijski reprezentant Martin Krainz. Trener pri novem moštvu bo Stefan Mair, ki je kot Južni Tirolec doslej večinoma deloval na italijanski hokejski sceni.

Rodmanu je žal, da na Jesenicah še ni vidnih premikov glede hokejske prihodnosti, rad bi pomagal po svojih močeh, a po prvem namigu iz domače Gorenjske pred nekaj tedni novih stikov ni bilo več. Pred njim je tako nova zima uveljavitve v nemškem prostoru, kajpak se tako kot vsi risi veseli olimpijskega izziva. V Sloveniji ga po odhodu v Schweninngen, kraj z 80.000 prebivalci v bogati zvezni deželi Baden-Württemberg, predvidoma dolgo ne bo, reprezentančni dres pa bi rad oblekel ob prihodnjem zboru, za edini pripravljalni turnir pred OI, novembra v Innsbrucku.