Zdesetkani risi premočni za Francoze

V prvi od dveh prijateljskih tekem v Franciji so slovenski hokejisti s 4:0 suvereno odpravili gostitelje.

Objavljeno
20. december 2014 00.19
regent/ANŽE KURALT
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Bordeaux - Zdesetkana in močno prevetrena slovenska hokejska reprezentanca je v prvem od dveh zaporednih prijateljskih dvobojev v Bordeauxu suvereno, s 4:0 (2:0, 1:0, 1:0), odpravila gostitelje Francoze, priložnost za oplemenitenje danes doseženega pa bo imela že jutri, ko se bosta nasprotnika pomerila še enkrat, le da tokrat v Angletu (vnovič ob 20.30).

Selektor Matjaž Kopitar fantov pred tokratnima reprezentančnima izzivoma ni poklical na priprave v domovino, temveč se je večina fantov zbrala kar v Franciji, kjer je opravila dva treninga, na katerih pa ni bilo Žige Jegliča in Roka Tičarja, ki sta izgubljeno opremo prejela z zamudo, a še pravočasno, da sta lahko stopila na led v prvem dvoboju z »galskimi petelini«.

A »risom« se to ni poznalo v igri, že ob prvem odhodu na odmor so namreč vodili z 2:0, najprej je v deveti minuti Andrej Tavželj izkoristil številčno premoč na ledu, prednost pa je v zadnjih izdihljajih prve tretjine podvojil Anže Kuralt. Slovenci so disciplinirano igro prikazali tudi v nadaljevanju, med vratnicami je bil zanesljiv Andrej Hočevar, v 28. minuti pa je za povišanje poskrbel Robert Sabolič. Dišalo je že, da bo 3:0 tudi končni rezultat, s čimer pa se ni strinjal igralec Playboya Slavije Črt Snoj, ki je v predzadnji minuti še četrtič ukanil tekmečevega čuvaja mreže.

Francija - Slovenija 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)

Dvorana Merladeck, gledalcev 3100 sodniki: Barcelo, Garbay (glavna), Dehaen, Pointel (vsi Francija).

Strelci: 0:1 - Tavželj (Sabolič, 12. - PP1), 0:2 - Kuralt (Ankerst, 20.), 0:3 - Sabolič (Robar, 28.), 0:4 - Snoj (Repe, Cerkovnik, 59.).

Kazenske minute: Francija 14, Slovenija 16 + 10.