Železarji le še korak do finala alpske lige

Jesenice po zmagi v Asiagu v končnici AHL vodijo z 2:1. Jutri v Podmežakli si že lahko zagotovijo uvrstitev v finale.

Objavljeno
27. marec 2017 02.28
Rok Stojanovič,Ljubljana Slovenija 09.08.2016 [Portret]
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Asiago – Zgornjesavska dolina je ob koncu tedna dihala predvsem v ritmu planiškega praznika, a tu se športni zanesenjaki, zlasti pa privrženci jeseniškega hokejskega kluba, že veselijo jutrišnje tekme št. 4 v polfinalu AHL. Železarji so namreč zmagali v Asiagu in za uvrstitev v veliki finale potrebujejo le še en uspeh.

Končnice posameznih tekmovanj razkrivajo različne zgodbe, tudi tiste o velikih zasukih in nujni previdnosti, četudi je končni uspeh zelo blizu. Zdaj so v takšni vlogi Jeseničani, ki so na tretji tekmi polfinala alpske lige v seriji na tri zmage uresničili cilje enega uspeha na tujem, zdaj vodijo z 2:1, v veliki finale bi se uvrstili že v primeru jutrišnjega slavja na domačem ledu.

Končni razplet bo seveda ponudil oceno o vrednosti sedanjega moštva v Podmežakli, kjer pa se očitno hokej po polomu lanskega leta, ko prvič v zgodovini pri niti eni selekciji niso osvojili naslova državnih prvakov, vrača na želeno nekdanjo raven – moštvi do 16 in 18 let imata v svojih starostnih kategorijah šampionski zvezdici.

Četo Nika Zupančiča nadaljevanje končnice v državnem prvenstvu še čaka, zdaj je pred njo najprej zahtevna naloga tretjega zaporednega skalpa tekmecev iz Asiaga. Železarji so jih na sobotni večer v razorožili z učinkovito predstavo v drugi tretjini, ko so tudi dosegli vse štiri gole. V trenutkih odločitve pa je v vratih gostov blestel Rok Stojanovič in tako odprl soigralcem možnost zmage na tej tekmi in obenem približal veliki finale. Ni dvoma o tem, da bi spoznanje o finalu prispevalo novo energijo pri klubu, ki v regiji noče več le sodelovati, temveč si – kot v Podmežakli nekoč – želi zmagovati.