Železarji skočili na vrh lestvice

Hokej Jesenice nared za sredin derbi z branilci lovorike AHL

Objavljeno
26. november 2017 23.56
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Jesenice – Slovenski hokejski državni prvaki so imenitno vstopili v novembrski niz tekem na domačem ledu. Ob koncu tedna so namreč v Podmežakli preskočili obe oviri in zdaj na vrhu razpredelnice alpske lige pričakujejo veliki sredin derbi z branilci naslova iz Rittna, hokejskega mesteca v okolici Bolzana.

Siniša Uroševič

Čeprav si hudih spodrsljajev v dosedanjem delu sezone AHL na Jesenicah niso privoščili, trener Gaber Glavič pred sobotno zahtevno preizkušnjo s Cortino le ni ohranjal mirnega spanca. Italijansko moštvo je zlasti zavoljo nepredvidljivih tujih napadalcev Wilsona Braca in Torquate Zacharyja, sicer 1. in 3. strelca lige, zelo nevarno. A železarji so se skupaj z omenjenim trenerjem na preizkušnjo dobro pripravili, 700 stalnih obiskovalcev jim je večkrat zaploskalo za lepe akcije, obenem pa je bilo tokrat za občinstvo razveseljivo, da je domače moštvo domala vso tekmo ohranjalo nadzor nad dogajanjem na ledu. Obenem je tudi Clarke Saunders v vratih ohranjal zanesljivost in soigralcem vlival samozavest. »Drži, resda smo visoko zmagali, toda prav v trenutkih, ko bi Coritna lahko izenačila, nam je Clarke zelo pomagal,« je pohvalil soigralca kapetan Andrej Tavželj.

Domači trener je bil zadovoljen z opravljenim, a obenem tudi hitro pozabil na gladko zmago proti osmouvrščenem moštvu v AHL. Že sinoči so se namreč Jeseničani pomerili s podružnično zasedbo KAC iz Celovca, ki so jo resda sredi tedna na Koroškem ugnali z rekordnih 11:1, toda kako nevaren je lahko bolj lagoden pristop, so se pred dnevi železarji prepričali ob porazu za DP proti Kranjčanom. In tudi včeraj jim nato še zdaleč ni šlo gladko. V uvodni tretjini so namreč mladi Korošci vodili z 2:1, pred železarji je bila jasna naloga zasuka. Na ledu Podmežakle so nato vendarle potrdili več kakovosti in se zasluženo veselili treh točk, s katerimi so prehiteli že dolgo vodilni Ritten. Južnotirolsko moštvo sicer brani lovoriko najboljšega v AHL, prihajajoča sredina tekma bo zagotovo na Jesenicah pritegnila precej pozornosti, pričakovati gre hokej na ravni tekem končnice. Ko se bo iskrilo na slehernem koščku ledene ploskve …