Zlati vitezi se priključujejo klubski eliti

Od prihodnje sezone bo severnoameriška profesionalna hokejska liga NHL štela 31 moštev, novinec bo iz Las Vegasa.

Objavljeno
23. november 2016 15.16
SPO-HKO-HKN-LAS-VEGAS-NHL-FRANCHISE-REVEALS-TEAM-NAME-AND-LOGO
J. P.
J. P.

Las Vegas - Severnoameriška profesionalna hokejska liga NHL bo od prihodnje sezone naprej močnejša še za eno moštvo. Kot 31. predstavnik se bo tekmovanju pridružila zasedba Vegas Golden Knights, ki jo je danes tudi uradno predstavil lastnik Bill Foley. »Želeli smo ime, ki bo odsevalo uspešnost, in mislim, da smo ga našli,« je pojasnil na predstavitvi v bližini nove dvorane T-Mobile Arena.

Logo ekipe predstavlja viteško čelado, prvo moštvo pa bo nastopalo v odtenkih zlate, črne, pa tudi jekleno sive in rdeče barve. Podobo zasedbe, katere postava bo predvidoma znana sredi prihodnjega junija, je Foley predstavil natanko pet mesecev po tem, ko je klub dobil zeleno luč za vključitev v NHL, seveda ob plačilu pol milijarde dolarjev.

Najmočnejša liga na svetu se širi prvič po prelomu tisočletja, ko sta se ji pridružila Columbus Blue Jackets in Minnesota Wild. Komisar lige Gary Bettman je poudaril, da tekmovanje z navdušenjem medse sprejema novega predstavnika: »Glede na to, koliko navdušencev se je zbralo že ob predstavitvi, sem prepričan, da čaka Zlate viteze uspešno sodelovanje v NHL.«