Zmaji znova opravili z Linzem, Cortina končala zmagoviti niz Jesenic

Hokejisti Olimpije so v alpski ligi premagali Linz s 3:1, Cortina pa je premagala Jesenice z 2:1.
Fotografija: Ljubljančani so z novo zmago kot prvi presegli mejo 60 točk. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Ljubljančani so z novo zmago kot prvi presegli mejo 60 točk. FOTO: Leon Vidic/Delo

Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi alpske lige premagali Linz s 3:1 in z novimi tremi točkami ostajajo na vrhu lestvice alpske lige, medtem ko so Jeseničani po dvanajstih zaporednih zmagah izgubili proti Cortini z 1:2.

Ljubljanski hokejisti so se še drugič v treh dneh pomerili z istim tekmecem. V četrtek so mu nasuli kar sedem golov (7:2), tokrat pa so pokazali več usmiljenja.

V prvi tretjini sta zadela Žiga Pance (3.) in Anej Kujavec (19.). V nadaljevanju zadetkov ni bilo, čeprav so imeli domači v drugi tretjini trikrat igralca več na ledu, a je bil dobro razpoložen vratar Linza Luca Egger.

Domači so ga tretjič na tekmi premagali tik pred koncem tretjine, ko so spet imeli "power-play". V zadnji tretjini pa nato skoraj do konca ni bilo spremembe izida, zaradi treh izključitev na strani domačih pa je imel nekaj več dela tudi domači vratar Paavo Hölsä. Na koncu mu ni uspelo ohraniti mreže nedotaknjene, saj so gostje 14 sekund pred sireno dosegli častni gol.

Ljubljančani imajo po četrti zaporedni zmagi zdaj na vrhu lestvice 61 točk, naslednjič pa bodo na delu v torek, ko jih čaka na papirju nova lahka naloga, saj bodo gostovali pri predzadnji celovški zasedbi.
 

Jeseničani prekinili zmagoviti niz


Jeseniški hokejisti so na gostovanju v Cortini izgubili z 1:2 in tako končali niz dvanajstih zaporednih zmag.

Železarji imajo v tem koledarskem letu odličen niz, do danes so nazadnje izgubili 6. januarja, 12 tekem in 12 zmag pa jih je popeljalo tik pod vrh lestvice.

Tudi v Cortini so bili blizu, v prvi tretjini je za vodstvo slovenske ekipe poskrbel Erik Svetina. A nazadnje je bil to tudi edini gol jeseniške ekipe, domači pa so v drugi tretjini izenačili.

Kljub temu so bili gostje v prednosti, saj so imeli na začetku zadnje tretjine poldrugo minuto prednost dveh igralcev na ledu. A je niso izkoristili, na drugi strani pa so imeli ob koncu številčno prednost tudi domači. Tudi oni niso bili uspešni, toda tik pred koncem, ko so bile moči že izenačene, na semaforju pa le še dve sekundi, je Mike Cazzola spravil plošček v mrežo Jeseničanov in tako končal njihov niz.

»Mislim, da bi morali prvi dve tretjini igrati veliko bolje in izkoristiti ponujene priložnosti. Tretjo tretjino smo odigrali dobro in na koncu malce nesrečno izgubili. Cortina je imela srečo, a vsaka serija zmag se enkrat konča. Gremo naprej po nove točke že naslednjo tekmo,« je dejal jeseniški strelec Erik Svetina.

Alpska liga
SŽ Olimpija - Steel Wings Linz 3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
Pance 3., Kujavec 19., Mušič 40.; Steibl 60.

Cortina - Sij Acroni Jesenice 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Sanna 34., Cazzola 60.; Svetina 16.)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: