Zmaji tretjič zapovrstjo, Jeseničani klecnili pred prvaki

Hokejisti SŽ Olimpije so se z gostovanja pri Asiagu vrnili z zmago s 4:3, državni prvaki praznih rok proti Rittnu (2:5).

Objavljeno
05. november 2017 09.53
J. P.
J. P.

Ljubljana - Državni prvaki, hokejisti SIJ Acronija Jesenic, so v 14. dvoboju alpske lige (AHL) na lastni koži občutili moč zmagovalca tega tekmovanja v minuli sezoni Rittna, ki je vodilno mesto na razpredelnici potrdil z domačo zmago s 5:2 (2:0, 1:0, 2:2). Italijanski kolektiv tako ostaja z enim samim porazom prepričljivo na čelu lestvice, na drugo mesto pa je mimo »železarjev« švignila SŽ Olimpija, oba slovenska predstavnika sta pri 32 točkah, le da so Ljubljančani že odigrali tri tekme več.

Jeseničani so morali na kolena tretjič v sezoni, drugič v zadnjih treh obračunih. Dvoboj je bil odločen v 44. minuti, ko je 24-letni napadalec Julian Kostner povišal na 4:0. Resda so nato varovanci Gabra Glaviča v razmaku dveh minut zaostanek prepolovili, ko sta bila ob številčni premoči na ploskvi uspešna Gašper Glavič in Tadej Čimžar, za kaj več pa jim je zmanjkalo časa. V domači vrsti se je s kar 44 obrambami izkazal čuvaj mreže Patrick Killeen. Nov izziv čaka Jeseničane šele sredi meseca, ko bodo gostovali pri predzadnjem Neumarktu.

Uspešnejši pa so bili ljubljanski hokejisti, ki so se z zahtevnega gostovanja pri Asiagu vrnili z zmago s 4:3 (2:1, 1:1, 1:1), predvsem po zaslugi odlične uvodne tretjine, ko so sprožili kar 22 strelov proti tekmečevim vratom in dvakrat zadeli, že do sedme minute sta bila v razmaku zgolj 72 sekund učinkovita Miha Zajc in Nik Grahut. Druga tretjina je bila povsem po domačih notah (razmerje strelov kar 23:3), vseeno pa je prva zadela Olimpija, na 3:1 je povišal Črt Snoj. Zmagovalca je že v 41. sekundi zadnje tretjine odločil Uroš Batič. Zmaji so zmagali že tretjič zapovrstjo in enajstič v sezoni, prihodnjič bodo šli na led šele 18. novembra na gostovanju pri Fassi, ki že pet zaporednih dvobojev ni okusila slasti zmage.