Zmaji zdržali le do polovice tekme

EBEL: poraz Olimpije v Celovcu, v nedeljo doma z vodilnim Salzburgom.

Objavljeno
08. januar 2016 23.21
lvu-Hokej
S. U.
S. U.

Celovec - Po spodbudnih predstavah v dneh slovesa s starim letom in vstopom v 2016. so se Olimpijini hokejisti vrnili na seznam poražencev. V zdesetkani postavi na torkovi tivolski tekmi proti tekmecem iz Gradca niso zadeli mreže, podobno se jim je razpletlo tudi tokrat na Koroškem. V nedeljo bodo zmaji gostili vodilni Salzburg, čez en teden pa se bo spustil zastor nad rednim delom tekmovanja v EBEL.

Prav nič ni bilo nepričakovanega pri novem spodrsljaju ljubljanskega moštva, že od začetka sezone zadnjeuvrščenega na lestvici odprtega avstrijskega prvenstva. Precej bolj presenetljiv je bil zadnji niz porazov moštva KAC, čigar tekmo je v Celovcu obiskalo manj privržencev kot ponavadi, komorno ozračje pa je bilo občutiti predvsem v prvih tretjini, ko zaradi bojkota ob sramotnih predstavah bogato plačanih hokejistov v dvorani sprva sploh ni bilo članov treh uradnih navijaških klubov. Na tribune so prišli v 2. tretjini, mnogi med njimi so namesto domačih rdečih dresov oblekli črne majice ...

Olimpijina zgodba pa je povsem drugačna. V Tivoliju ni milijonov, že od prvih dni jeseni ni rednega izplačevanja dohodkov, zaradi omejenega proračuna se tudi kakovost moštva ne more primerjati z zasedbami iz preteklosti, povrhu so se v zadnjem tednu, dveh zvrstile poškodbe, tako da je trener Fabian Dahlem nekajkrat komaj sestavil seznam igralcev za tekmo. Tokrat pa se je na led le vrnil Roland Kaspitz, v tej sezoni poleg vratarja Olivierja Roya najvidnejša tuja okrepitev zmajev, končno je lahko brez pretirano motečih bolečin v gležnju nastopil branilec Boštjan Groznik.

Ljubljančani so se podobno kot tri dni prej v Tivoliju proti Janovi zasedbi iz Gradca osredotočili predvsem na branjenje svojih vrat in do polovice tekme ohranjali upanje o presenečenju. Nato pa so gostitelji le zabili prvi gol, nadaljevali napadalno, tekma pa je bila odločena v presledku pičlih 24 sekund zadnje tretjine, ko je KAC zadel dvakrat zapored in z zmago vsaj malce umiril besno celovško občinstvo. Tri kola pred koncem rednega dela namreč 30-kratnim avstrijskim prvakom slabo kaže in podobno kot Olimpija jih čaka naporen kvalifikacijski boj za končnico. A pogled iz realnega zornega kota razkriva, da bo že sleherna zmaga v tem drugem delu za zmaje vredna spoštovanja, za Korošce pa je pravzaprav to nuja!

KAC : Telemach Olimpija 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)

Dvorana na sejmišču, gledalcev 2800, sodniki Gamper (Avs), Zrnič, Zgonc (oba Slo), Patratscher (Avs).

Strelci: 1:0 - Jacques (Koch, Lundmark, 30), 2:0 - M. Ganahl (Setzinger, 39), 3:0 - Koch (Lundmark, M. Geier, 52 - PP), 4:0 - Setzinger (52).
Kazenske minute: KAC 8, Telemach Olimpija 10.

Telemach Olimpija: Roy, Trelc; Selan, Čepon, Pešut, Kaspitz, Ropret; Groznik, Logar, Nagtzaam, Koren, Koblar; Kraigher, Hočevar, Hadžić, Mušič, Sotlar.

Drugi izidi 41. kola - Graz 99ers : VSV 2:1 (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0; Woger, De Simone; Schofield), Linz : Dornbirn 2:4 (1:1, 1:2, 0:1; Ulmer, Spannring; D'Alvise 2, Macierzynski, Magnan), Vienna Capitals : Innsbruck 4:2 (3:0, 0:2, 1:0; Rotter 2, Fraser, Sharp; Bishop, Schuller), Salzburg : Znojmo 2:3 (1:1, 1:2, 0:0; Sterling, Aquino; Novak, Čip, Yellow Horn), Fehervar : Bolzano danes (19.15).

Vrstni red: Salzburg 82, Linz 79, Znojmo 71, Vienna Capitals, Dornbirn po 70, VSV 69, Bolzano 66, KAC 63, Fehervar 53, Graz 99ers 50, Innsbruck 39, Telemach Olimpija 23.

Pari prihodnjega kola (nedelja): 16.00: Vienna Capitals - Bolzano; 17.30: Telemach Olimpija - Salzburg, Fehervar - Dornbirn, Linz - Innsbruck, Znojmo - VSV; 17.40: KAC - Graz 99ers.