Zmaji že imeli tri točke, a na koncu osvojili dve

V podaljšku prva zmaga Olimpije v sezoni EBEL – Jesenice ostajajo na vrhu AHL.

Objavljeno
26. september 2016 10.14
Hokej
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Ljubljana – Hokejisti Olimpije so si ob navzočnosti svojih najzvestejših privržencev vendarle oddahnili. Po treh porazih za uvod v novo sezono EBEL so sinoči po hudem boju osvojili točki za zmago v podaljšku proti Innsbrucku. Jeseničani pa po tretji zmagi v treh nastopih še naprej ostajajo na vrhu AHL.

Olimpijin uvod s tremi porazi, doma z Beljačani ter na tujem v Szekesfehervarju in Salzburgu, nikakor ni bil presenetljiv, med temi je bil dejansko boleč le izjemno slab štart na domači premieri proti beljaškemu moštvu z zaostankom 0:5 po uvodni tretjini.

Zato so se tudi v tivolskem taboru pred včerajšnjo tekmo dobro zavedali, da si podobnega spodrsljaja nikakor ne smejo privoščiti. Jasno je, da v stanju, ko se klub nikakor ne more znebiti visokega kupa dolgov, na tribunah pa vztrajajo le še najbolj vzneseni ljubitelji hokejske igre, nihče od zmajev ne more zahtevati niza zmag, toda potem, ko je bila pred četrtim kolom ob številu točk zapisana ničla, je bil vendarle zaželen scenarij s srečnim koncem.

In ta je nato po pravi drami na ledu tudi sledil, res pa je bilo akterjem iz Olimpijine slačilnice žal, da niso osvojili vseh treh po 60 minutah. Od takšne zmage jih je namreč ločila le – sekunda! Tako pa je Hunter Bishop, nekoč ljubljanski zmaj, Tirolcem rešil točko prav v izdihljajih rednega dela – na semaforju je takrat igralni čas kazal 59:59 …

Sicer pa je bil to večer zasukov na tivolskem ledu. Olimpija je zabila gol, vnovič je zadel Jonathan Harty, nazadnje v Salzburgu avtor edinega ljubljanskega gola, toda tekmeci so sinoči izničili uvodno ljubljansko prednost že v tej uvodni tretjini. Pozneje so izid povsem zasukali, Ljubljančani pa se to pot le niso dali. Skupno so včeraj sprožili 46 strelov (Innsbruck 34), po učinkovitosti so tokrat izstopali letošnji tuji novinci. K moštvu sta se sicer po zdravstvenih težavah vrnila Žiga Pešut in Anže Ropret. Resda se je Tivoli že veselil tako želenih treh točk, a je zaploskal tudi dvema po golu Raphaela Bussieresa v podaljšku.

Vrnitev Aleša Kranjca

Glasen aplavz pa je bilo slišati tudi večer prej v Podmežakli. Tam so namreč Jeseničani brezhibno nadaljevali svojo sezono v AHL, tekmovanju drugega kakovostnega razreda v regiji in za železarje želeni odskočni deski vrnitve v EBEL. Zaenkrat jim kaže spodbudno. Po dveh skalpih Gardene in Cortine je tokrat Zupančičeva četa opravila s podružnično ekipo Salzburga. Pri moštvu in med navijači so se razveselili vrnitve na led Aleša Kranjca, ki je s poškodbo plačal davek uvrstitve risov na OI, optimizem pa ponujajo tudi zaenkrat urejene razmere pri klubu, kar je opazno tudi pri moštvenem duhu.