Zmaji že poldrugi mesec brez zmage

Hokejisti Telemacha Olimpije jutri ob 17.30 pred domačimi navijači proti Madžarom.

Objavljeno
16. november 2013 01.35
uho_Olimpija - VSV
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport
Ljubljana – Se bo nočna mora nadaljevala? To je ključno vprašanje med najzvestejšimi tivolskimi hokejskimi zanesenjaki pred jutrišnjo novo tekmo zmajev. Ti so že od prvih dni sezone čvrsto zasidrani na dnu lestvice odprtega avstrijskega prvenstva, od zadnje zmage jih zdaj loči že poldrugi mesec!

Nihče med realnimi spremljevalci razmerij moči v EBEL ni pričakoval zasuka že takoj ob prvem nastopu po reprezentančni prekinitvi pred dnevi pri vodilnem Salzburgu, kjer se Ljubljančani niso veselili zmage že od decembra 2008. Toda glede jutrišnje preizkušnje proti Fehervarju je zgodba povsem drugačna. Resda zmaji v tej sezoni z nizkim proračunom nimajo konkurenčnega moštva za boje z najboljšimi, a doma bi se zdaj kazalo lotiti lova za točkami že zavoljo utrjevanja psihične stabilnosti. Zmagovalne miselnosti v tivolski slačilnici očitno ni, preveč točk so Ljubljančani, nekatere tudi prepoceni, oddali. K alarmu kliče dejansko podatek, da so zadnjo točko za tivolski remi po 60 minutah z Dornbirnom osvojili 26. oktobra, grozljivo deluje spoznanje o čakanju na zmago od 1. oktobra, proti Linzu s 4:1 …

Namigi, da bi jo nekateri tuji hokejisti, med njimi tudi vratar Jerry Kuhn, lahko zaradi pomanjkanja denarja in posledično nizkih klubskih ciljev predčasno ucvrli iz Ljubljane, niso od muh, a tudi Ivo Jan, zdajšnji trener zmajev, ne ponuja vtisa, da bi se kar vdal. Že jutrišnja tekma bi lahko pregnala vsaj kakšen črni oblak.

Pari 24. kola (jutri): Telemach Olimpija – Fehervar (17.30), Graz 99ers – Salzburg (16.30), Innsbruck – VSV 17.30, Linz – Vienna Capitals (17.45).