Zupančič obelodanil seznam za začetek priprav na SP

Selektor slovenske hokejske reprezentance Nik Zupančič je izoblikoval seznam igralcev za priprave na SP skupine B.

Objavljeno
03. april 2016 18.26
Trening reprezentance Bled 2.10. 2015 [hokej,reprezentanca]
M. Ž.
M. Ž.

Jesenice - Selektor slovenske hokejske reprezentance Nik Zupančič je danes sporočil imena igralcev, ki jih je povabil na začetek priprav za svetovno prvenstvo skupine B, ki bo med 23. in 29. aprilom v Katovicah.

Zupančič je na seznam uvrstil tri vratarje, osem branilcev in dvanajst napadalcev. Nekateri igralci imajo še klubske obveznosti, zato se bodo reprezentanci pridružili pozneje, so sporočili iz Hokejske zveze Slovenije.

Slovenska hokejska reprezentanca se bo na pripravah uradno zbrala v ponedeljek na Jesenicah, takrat pa bo slovenski selektor tudi predstavil sestavo ekipe, načrte priprav in cilje na svetovnem prvenstvu na novinarski konferenci.

Slovenci bodo na svetovnem prvenstvu skupine B igrali proti Japonski, Italiji, Poljski, Južni Koreji in Avstriji.

Seznam slovenske reprezentance

Vratarji: Robert Kristan (Pirati Chomutov), Gašper Krošelj (Medveščak), Andrej Hočevar (Epinal).

Branilci: Blaž Gregorc (Pardubice), Luka Vidmar (Stjernen), Jurij Repe (Kladno), Aleš Kranjc (Graz 99ers), Klemen Pretnar (Vienna Capitals), Sabahudin Kovačevič (Graz 99ers), Jakob Milovanovič (Grenoble), Mark Čepon (Salzburg).

Napadalci: Žiga Jeglič in Rok Tičar (oba Slovan Bratislava), Jan Urbas (Västeras), Andrej Hebar (Grenoble), Anže Kuralt in Ken Ograjenšek (oba Epinal), Žiga Pance in Miha Verlič (oba VSV Beljak), Nik Simšič (Södertälje), Žan Jezovšek (Celje), Jan Drozg (Leksands) in Rok Leber (Mörrums).