Zupančič predstavil kandidate za turnir v Katowicah

Novinec na seznamu hokejskega selektorja Nika Zupančiča je Nik Pem, po daljšem času se vrača Anže Ropret.

Objavljeno
26. oktober 2015 13.28
lvu-Hokej
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Novi selektor slovenske hokejske reprezentance Nik Zupančič, ki je na vročem stolčku zamenjal Matjaža Kopitarja, je objavil svoj prvi seznam igralcev, na katere bo računal na prijateljskem turnirju med 5. in 7. novembrom v Katowicah, na katerem bodo sodelovale še izbrane vrste Južne Koreje, Avstrije in Poljske. Novinec na seznamu je napadalec Olimpije Nik Pem, po daljšem času se vrača Anže Ropret, priložnost bosta dobila tudi Miha Logar in Žiga Pešut. Risi se bodo - brez nekaterih ključnih igralcev (Kopitar, Muršak, Tičar, M. Rodman, Kranjc ...) - zbrali prihodnji teden na Bledu, prvi cilj izbrane vrste v tem ciklusu pa je kajpak aprilsko svetovno prvenstvo prav tako na Poljskem, na katerem se bo skušala Slovenija vrniti med elito. Pred prvenstvom bodo naši fantje februarja nastopili še na pripravljalnem turnirju v Avstriji.

»Seveda je v tem obdobju sezone težko sestaviti seznam po selektorjevih željah, kajti klubi, pri katerih si naši fantje služijo kruh, imajo svoje interese, ki jih po eni strani razumem. Sestavo spiska kajpak krojijo tudi poškodbe, ki nam pred uvodnim zborom niso prizanesle,« je pojasnil Zupančič, ki želi reprezentantom najprej predstaviti svoje delo, ustvariti pozitivno ozračje in preizkusiti tudi nekaj mlajših obrazov. Za Slovenijo bo pomembno tudi, da se bo seznanila z dvorano v Katowicah, hotelom, mestom: »V vsakem dvoboju bomo šli na zmago, vendar pa rezultat ne bo v ospredju. Bolj kot Avstrija, ki jo dobro poznamo, nas zanimata Poljska in Južna Koreja, s katerima se bomo udarili tudi na svetovnem prvenstvu.«

KOPITARJEV SEZNAM

Vratarja: Robert Kristan (Pardubice), Luka Gračnar (Red Bull Salzburg).

Branilci: Andrej Tavželj, Miha Logar (oba Telemach Olimpija), Miha Robar (Mlada Boleslav), Sabahudin Kovačević (Graz 99ers), Miha Štebih (Dukla Jihlava), Jurij Repe (Kladno), Matic Podlipnik (Bolzano).

Napadalci: David Rodman (Dresdner Eislöwen), Žiga Jeglič (Slovan), Jan Urbas (Vasteras), Žiga Pance, Miha Verlič (oba VSV), Boštjan Goličič (GAP), Anže Kuralt, Ken Ograjenšek (oba Epinal), Gregor Koblar, Nik Pem, Žiga Pešut, Anže Ropret (vsi Telemach Olimpija).