Adria Mobil v Beograd tudi z Rogino

Izkušeni hrvaški kolesar se vrača po poškodbi, ki jo je utrpel ob padcu v Umagu v začetku marca.

Objavljeno
16. april 2015 17.38
KOLESARSTVO - Dirka po Sloveniji
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Novo mesto - Po zmagi Marka Kumpa na VN Adria Mobil pred dvema tednoma v Novem mestu se tamkajšnja kolesarska zasedba odpravlja na dve preizkušnji druge kategorije od Beograda do Banja Luke, v ekipo pa se je po poškodbi vrnil tudi izkušeni Hrvat Radoslav Rogina. Ta je bil po padcu v zaključku dirke »Trofej Umag« odsoten mesec dni in pol.

»Komaj sem dočakal, da lahko spet dirkam, zavedam pa se, da ne bo lahko. To je bil najdaljši odmor v moji karieri. Za seboj imam štiri tedne treningov, a le zadnjih deset dni sem lahko na kolesu vadil brez omejitev. Vsak dan se počutim bolje, šele dirka pa bo zares pokazala, kje sem in koliko mi še manjka,« je pred odhodom v Srbijo poudaril Rogina.

Prva dirka bo potekala od srbske metropole do Brčkega, druga od Teslića do Banja Luke, obe pa bosta služili kot priprava za preizkušnjo po Hrvaški, ki jo bo po dolgih letih izvedel nekdanji poklicni kolesar Vladimir Miholjević, ki je svoje prve velike uspehe dosegal ravno v novomeškem klubu. Dirko prve kategorije, ki bo potekala med 22. in 26. aprilom od Makarske do Zagreba, bo prenašal tudi Eurosport.

»Na preizkušnje odhajamo optimistični, veseli pa me, da smo spet v polni zasedbi. Verjamem, da lahko Marko Kump zmaga v kateri od etap in da se bo Primož Roglič enakovredno kosal z najboljšimi za skupno zmago,« napoveduje trener Adrie Mobila Boštjan Mervar.