Armee junak etape, Froome spet pridobil nekaj sekund

Sander Armee je bil najhitrejši v pobegu, kjer je bil tudi Matej Mohorič, a ni zdržal do cilja. 

Objavljeno
07. september 2017 19.45
CYCLING-ESP-TOUR-VUELTA
N. Gr.
N. Gr.

Santo Toribio de Liébana - Dirka po Španiji se bliža koncu, priložnost je končno izkoristil eden najbolj napadalnih kolesarjev na dirki Sander Armee, ki je bil najhitrejši v pobegu. Med ubežno dvajseterico se je znašel tudi Matej Mohorič, a očitno zelo težka Vuelta tudi pri njemu začenja puščati sledi. Na vmesnem šprintu je zasedel drugo mesto, na zadnjem vzponu pa ni bil kos tempu najhitrejših in možnost za še drugo etapno zmago je splavala po vodi.

Nagrado za borbenost si zasluži Fabio Aru, ki je napadel že 30 kilometrov pred ciljem in se zelo pogumno boril, a na koncu nadoknadil le nekaj sekund v boju za visoka mesta v skupnem seštevku. Zadnji vzpon do ciljne črte je bil pisan na kožo Chrisu Froomu, ki je s hitrim tempom spet za skoraj 20 sekund prehitel Vincenza Nibalija in pokazal, da je imel včeraj na strmem vzponu le slab dan. Nibali zaostaja že minuto in pol in težko je verjeti, da mu bo na Angliruju uspelo nadoknaditi ves zaostanek. 

Tudi Jan Polanc in Domen Novak nista končala v ospredju, oba sta bila v zadnjih dneh precej nevidna, tako kot večina pelotona, ki komaj čaka, da bo pekla španskih klancev, ki jih je bilo na letošnji dirki resnično veliko, končno konec.