Belgijska klasika v spomin žrtvam terorizma

Belgijski kolesar Jens Debusschere je zmagovalec dirke Dwars door Vlandereen. Luka Mezgec je bil 48.

Objavljeno
23. marec 2016 19.15
Tiskovna/kolesarstvo
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA
Roeselare - Belgijec Jens Debusschere je zmagovalec klasične kolesarske dirke Dwars door Vlandereen v Belgiji. Kolesar Lotto Soudala je bil najboljši v sprintu skupine 34 kolesarjev, v katerem je premagal Bryana Coquarda in rojaka Eduarda Theunsa.

Dirka, dolga 199,7 kilometra, se je v Roeselaru začela z minuto molka v spomin žrtvam terorističnega napada v Bruslju, do cilja v Waregemu pa ni bilo nikakršnih težav, če ne upoštevamo dežja in spolzkih cest. Ekipe sicer niso bile v popolnih postavah, saj nekateri kolesarji v Belgijo niso mogli dopotovati (Švicar Fabian Cancellara je na dan dirke iz Švice prišel z osebnim avtomobilom).

Najprej je bilo v begu šest kolesarjev, ki pa niso zdržali do konca, odločilnih je bilo 12 vzponov v zadnjem delu dirke. V njem napadov ni manjkalo, kot zadnji je z njim poizkušal Greg Van Avermaet, ki pa so ga 300 metrov pred ciljem ujeli. Debusschhere je v sprintu za las prehitel Coquarda, ki je že mislil, da je zmagal, s tem pa zabeležil 11. zmago v karieri in prvo letošnjo.

Luke Mezgeca (Orica GreenEdge) kot edinega slovenskega predstavnika ni bilo med najboljšimi, z zaostankom 38 sekund je zasedel 48. mesto.