BTC City Ljubljana v zlati sredini

Že 28. izvedbo kolesarskega »rožnatega Gira« je odprl ekipni kronometer po taktih zasedbe Boels-Dolmans.

Objavljeno
30. junij 2017 20.53
J. P.
J. P.

Grado - Že 28. izvedbo »rožnatega Gira«, nekakšne ženske različice slovite kolesarske dirke Po Italiji, je danes odprl ekipni kronometer na 11,5 kilometra dolgi progi med Oglejem in obalnim Gradežem. Z vetrovnim uvodnim izzivom so se najbolje spoprijele tekmovalke nizozemske zasedbe Boels-Dolmans, ki so se s časom 14:47 edine spustile pod četrturno mejo.

Še najbližje jim je prišel še drugi nizozemski kolektiv Sunweb, ki je zaostal 16 sekund, avstralska Orica Scott je bila še šest sekund počasnejša. V konkurenci so bile tudi predstavnice BTC Cityja Ljubljane (Eugenia Bujak, Hanna Nilsson, Anna Zita Maria Stricker, Polona Batagelj, Urša Pintar, Jelena Erić in Corinna Lechner), ki so med 24 ekipami pristale v zlati sredini, zasedle dvanajsto mesto in za zmagovalkami zamudile minuto in 21 sekund.

Majico vodilne po prvem dnevu drži Boels-Dolmansova Kanadčanka Karol-Ann Canuel. Jutri čaka udeleženke druga od desetih etap na 122,3 kilometra dolgi ravninski progi med Zoppolo in Manterealejem Valcellino. Zadnjih sedem zmag na rožnatem Giru so vpisale bodisi Nizozemke (trikrat Marianne Vos, enkrat Anna van der Breggen) bodisi Američanke (dvakrat Mara Abbott in lani Megan Guarnier).