Bujakova tik za zmagovalnim odrom v Plouayu

Kolesarka ljubljanske ekipe BTC Eugenia Bujak je na francoski enodnevni klasiki zasedla odlično četrto mesto.

Objavljeno
26. avgust 2017 21.47
N. Gr.
N. Gr.

Plouay - Klasika v Plouayu tako pri ženskah kot pri moških šteje za svetovno serijo, zato so bile na štartu najboljše kolesarke sveta. Dobrih 120 kilometrov in kar 2000 višinskih metrov je v ženskem pelotonu poskrbelo za veliko selekcijo, v ospredju je v zaključku ostalo le 25 kolesark, članice slovenske ekipe BTC City Ljubljana pa so bile zelo razpoložene.

V zaključku je vse presenetila nekdanja svetovna prvakinja Elizabeth Deignan in prišla do zmage, Eugenia Bujak pa je bila v šprintu zasledovalne skupine druga in končala na izvrstnem četrtem mestu. Njen uspeh so dopolnile še Polona Batagelj z desetim, Urša Pintar z 20. mestom in Švedinja Hanna Nilsson z 21. mestom. Ob lepi beri točk UCI so se varovanke Gorazda Penka izkazale tudi z lepim ekipnim rezultatom, ki ima na tako pomembni dirki še večjo težo. 

Jutri bo v Plouayju še moška enodnevna dirka, kjer bodo dirkali tudi Primož Roglič, Borut Božič, Luka Pibernik, Luka Mezgec in Grega Bole, ki je to preizkušnjo leta 2011 dobil in dosegel največjo zmago v karieri. 

GP Plouay (1-WWT), 120 km:

1. Elizabeth Deignan (Boels Dolmans) 3:07:29

2. Pauline Ferrand-Prevot Pauline +0:02

3. Sarah Roy (Orica Scott) 0:10

4. Eugenia Bujak

10. Polona Batagelj

20. Urša Pintar

21. Hanna Nilsson

60. Anna Stricker