Burgos: Mezgec tokrat osmi, najboljši spet Van Poppel

V 3. etapi kolesarske dirke okoli mesta Burgos je že drugo etapno zmago osvojil Nizozemec Danny van Poppel.

Objavljeno
04. avgust 2016 20.37
CYCLING-ESP-BURGOS-TOUR
Š. Ro.
Š. Ro.

Burgos - Potem ko se je v prvi etapi junaško pobral po padcu ter s strganim dresom in okrvavljen dobil šprint glavnine, je nizozemski kolesar moštva Sky Danny van Poppel zmagal tudi v tretji etapi dirke na severu Španije. Na 198 km dolgi preizkušnji od Sedana do Villarcaya mu je v cilju sledil Luksemburžan Jean-Pierre Drucker (BMC), tretji je bil Belgijec Gianni Meersman (Etixx-QuickStep).

V ciljnem šprintu je bil tako kot v prvi etapi znova tudi slovenski kolesar Luka Mezgec in z moštvom Orica-BikeExchange prišel do osmega mesta.

V skupni razvrstitvi so na vrhu ostali kolesarji Astane, ki so dobili moštveni kronometer v 2. etapi. Vodilni je Kazahstanec Dmitrij Grudzev, enak čas imata tudi Italijana Dario Cataldo in Michele Scarponi. Mezgec je v skupni razvrstitvi na 25. mestu, z zaostankom desetih sekund.

V zaključku je kolesarje 20 km pred ciljem čakal vzpon tretje kategorije, na katerem je svojo formo preizkusil glavni španski adut Alberto Contador. Poskusil je s pobegom pred vrhom, pridružil se mu je še mladi francoski kolesar Kenny Elissonde, a ju je glavnina na spustu ujela.