Članici BTC Cityja tik pod odrom

Na enodnevni ženski kolesarski dirki Po provinci Guangxi Erićeva 4., Radotićeva 5., Bujakova 8. in Batageljeva 12.

Objavljeno
24. oktober 2017 16.21
J. P.
J. P.

Guilin - Istočasno s koncem moške preizkušnje je na Kitajskem potekala tudi enodnevna ženska kolesarska dirka svetovnega izziva Po provinci Guangxi, zadnja večja v letošnji sezoni. Med udeleženkami je bila tudi slovenska zasedba BTC City Ljubljana, ki je vpisala nov ekipni uspeh, saj so štiri njene članice končale v najboljši dvanajsterici.

Vse štiri so ciljno črto tudi prečkale v času zmagovalke, v bližini stopničk pa sta se sukali Srbkinja Jelena Erić in Hrvatica Mia Radotić, ki sta ena za drugo končali na četrtem oziroma petem mestu. Poljakinja Eugenia Bujak je bila osma, Polona Batagelj dvanajsta, v glavnini sta končali še Urša Pintar (22.) in Italijanka Ana Zita Maria Stricker (23.).

Zmage se je veselila komaj 20-letna članica ekipe Bepink Cogeas, Italijanka Maria Vittoria Sperotto, ki je odbila dvojni napad zasedbe Wiggle High5, za ovratnik sta ji namreč najbolj dihali Avstralka Amy Cure in Britanka Lucy Garner. Za obetavno Sperottovo je bila to druga letošnja zmaga (po etapni na ekipnem kronometru v Valencii).