Contador na kolesu le še eno, največ dve sezoni

Španski kolesarski zvezdnik Alberto Contador je napovedal, da se bo po sezoni 2016 upokojil.

Objavljeno
16. februar 2015 15.32
CYCLING-FRA-TDF2013
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Madrid - Španski kolesar Alberto Contador je namignil, da bi lahko kmalu zapustil kolesarsko karavano. Kot je dejal na novinarski konferenci pred nastopom na dirki po Andaluziji, se namerava po koncu naslednje sezone upokojiti, poslovil bi se rad na vrh.

»Trenutno ne vidim možnosti, da bi tekmoval še po letu 2016. Zagotovo bom letos še dirkal, že prihodnje leto pa mogoče ne bom več pravi. Mogoče je to moje zadnje leto v karavani,« je povedal 32-letni Contador.

Dvaintridesetletni član ekipe Tinkoff Saxo, nekdaj pa ONCE-Eroskija, Discovery Channela in Astane, velja za enega najboljših kolesarjev zadnjih let. Med drugim ima v svoji zbirki skupne zmage na vseh treh največjih etapnih dirkah - po Italiji, Franciji in Španiji. Je pa njegovo kariero zaznamoval tudi dopinški škandal, zaradi katerega so mu odvzeli zmago na dirki po Franciji leta 2010, dobil je tudi dve leti prepovedi.

Contador bo sezono 2015 začel na petdnevni dirki Po Andaluziji, po tej sezoni pa se mu bo tudi iztekla pogodba z moštvom Tinkoff-Saxo.