Coppi&Bartoli: Domen Novak zadržal belo majico

V 3. etapi kolesarske dirke Coppi&Bartoli je zmagal Jakub Mareczko. Dolenjci po ubranitev bele majice.

Objavljeno
26. marec 2016 20.29
iza/po sloveniji
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA
Bologna - Tudi tretja etapa kolesarske dirke Coppi&Bartoli ni postregla s slovenskim etapnim uspehom. V njej so spet do izraza prišli predvsem italijanski sprinterji, zmagal je Jakub Mareczko (Southeast Venezuela) pred Mattio Gavazzijem, tretje mesto pa je zasedel varovanec Andreja Hauptmana pri ekipi Synergy Baku Grk Ioannis Tamouridis.

Vsi Slovenci so v cilj prišli v času zmagovalca, najboljši je bil Matej Mugerli (Synergy Baku) na 25. mestu, Grega Bole (Vini Fantini) je bil 39., med kolesarji Adrie Mobila pa je bil najboljši Jon Božič na 62. mestu.

V skupnem seštevku je vodstvo zadržal Rus Sergej Firsanov (Gazprom-RusVelo), ki ima sedem sekund prednosti pred Italijanom Maurom Finettom, kolesarja Adrie Mobila Domen Novak in Jure Golčer sta na 20. oziroma 21. mestu, prvi zaostaja minuto in 19 sekund, veteran Golčer pa tri sekunde več.

Je pa Novak v vodstvu v konkurenci mladih kolesarjev in bo tudi v četrti, razgibani etapi s startom in ciljem v Pavullu nosil belo majico. Pred drugouvrščenim Kolumbijcem Danielom Felipejem Martinezom ima 16 sekund prednosti. Obramba bele majice bo zagotovo tudi glavna naloga Dolenjcev v zadnji etapi.