Dumoulin bo branil zmago na Giru 

Zmagovalec letošnje dirke po Italiji Tom Dumoulin je potrdil, da bo tudi maja prihodnje leto branil zmago na rožnati pentlji.

Objavljeno
28. december 2017 17.03
Posodobljeno
28. december 2017 17.03
N. Gr.
N. Gr.

Berlin - Nemška ekipa Sunweb bo načrte za naslednjo sezono razkrila na predstavitvi ekipe v nemški prestolnici 4. januarja, že zdaj pa je znano, da bo Tom Dumoulin branil zmago na dirki po Italiji. Dolgo se je ugibalo o nastopu Dumoulina na Giru, saj bi imel dobro priložnost za zmago tudi na francoskem Touru.

Nizozemski časopis De Telegraaf je danes objavil uradno izjavo ekipe, v kateri so potrdili, da bo Tom Dumoulin branil zmago v Italiji, kmalu zatem so na Twitterju to potrdili še prireditelji dirke po Italiji. V ekipi so dodali še, da bodo šele po Giru sprejeli odločitev, če bo Dumoulin nastopil tudi na dirki po Franciji. 

Dumoulin je že na predstavitvi 101. izvedbe Gira potrdil, da ga nastop v Italiji zanima in da mu je trasa všeč, čeprav mu ni pisana na kožo. Dokončne odločitve ni želel razkriti pred predstavitvijo ekipe, a se je Telegraaf do informacije dokopal že dober teden dni pred tem. Giro bo vnovič zelo močan, ob Dumoulinu prihaja tudi Chris Froome, če se bo dopinški primer razpletel v njegovo korist, Vincenzo Nibali pa je potrdil, da se bo v prihodnji sezoni osredotočil na Tour in bo Giro zato izpustil.