El Purito se je poslovil od slovesa

H kolesarski ekipi Bahrain Meridi, ki jo bo vodil športni direktor Gorazd Štangelj, bo morda prišel tudi Jani Brajković.

Objavljeno
23. oktober 2016 17.33
A. V., V. D.
A. V., V. D.

Manama - Joaquim "Purito" Rodriuguez je bil že na poti v pokoj, a se je od slovesa poslovil. V slovensko obarvanem moštvu WorldToura Bahrajnu bo 37-letni Španec kolesaril še eno sezono, nato pa bo svetovalec in srbel za mlajše kolesarje. V puščavskem moštvu športnega direktorja Gorazda Štanglja so bolj ali manj zaokrožili ekipo. Obeta pa se še en prestop, Slovenca Janija Brajkoviča, ki je zaključil sodelovanje z ameriškim moštvom UHC.

"Bahrain Merida mi je predstavila zanimiv projekt, zaradi katerega sem za eno leto prestavil upokojitev," je dejal Rodriguez," ki je po olimpijski dirki v Riu de Janeiru napovedal, da je bila to zadnja dirka v njegovi karieri.

"Največjo vlogo pri podaljšanju kariere je odigrala ponudba za delovno mesto v sezonah 2018 in 2019, ko se bom pridružil tehničnemu štabu. Takšno delo sem iskal, v prihodnosti želim svoje bogate izkušnje prenašati na druge in to bo lepa priložnost."