Enako kot lani: Roglič in Hrastnikova kolesarja leta

Priznanja za posebne dosežke v cestnem kolesarstvu so si zaslužili Matej Mohorič, Jan Polanc in Simon Špilak.

Objavljeno
09. november 2017 20.29
kolesarstvo
J. P.
J. P.

Ljubljana - Kolesarska zveza Slovenije (KZS) je za najboljša tekmovalca letošnjega leta pri nas izbrala in na tradicionalnem svečanem Večeru zvezd na Ljubljanskem gradu nagradila Primoža Rogliča in Moniko Hrastnik, ki sta se tako priznanj veselila še drugič zapovrstjo, poroča STA. Nagradi za najboljšo ekipo leta sta šli v roke gorskih kolesarjev iz Rajda in cestnih kolesark ljubljanskega BTC Cityja, najboljša amaterska kolesarja leta pa sta postala Laura Šimenc in Matej Lovše.

Priznanja za posebne dosežke v cestnem kolesarstvu so si zaslužili Matej Mohorič, Jan Polanc in Simon Špilak, v gorskem kolesarstvu pa Rudi Pintar, Marko Niemiz in Jure Žabjek. Obenem je KZS podelila tudi jubilejni priznanji Kolesarskemu klubu Prekmurje Beltinci za 70-letnico in Kolesarskemu klubu Kranj za 60-letnico delovanja, predsedniku KD Calcit Bike Team Cirilu Grkmanu pa za dolgoletno uspešno delo.

Primož Roglič je letos navduševal na domala sleherni dirki, na kateri je tekmoval, odlično sezono pa je kronal s srebrom v vožnji na čas na svetovnem prvenstvu na Norveškem. Že pred tem je postal prvi slovenski kolesar z etapno zmago na francoski pentlji, obenem je letos vpisal še pet zmag in se izkazal na krajših etapnih preizkušnjah svetovne serije. Na dirki po Romandiji je bil tretji, od Tirenskega do Jadranskega morja četrti in po Baskiji peti.

Monika Hrastar je nase opozorila že lani, letos pa je dosežke še nadgradila. Ni zmagovala zgolj na domačih tleh, temveč si je konkurenco pokorila tudi na preizkušnjah evropskega pokala, sezono v njem je zapečatila s skupno zmago. V svetovnem pokalu je zbirala uvrstitve v najboljši deseterici, uspešno tekmovalno leto pa je kronala s sedmim mestom v spustu na svetovnem prvenstvu v Avstraliji in končnim devetim mestom na lestvici Mednarodne kolesarske zveze (UCI).

»Vedno je lepo prejeti priznanje, posebej če si izbran kot kolesar leta. Želim si in še naprej bom delal, da bom tudi prihodnja leta tu. So pa to zadnje čestitke, vsi že gledamo in smo orientirani v novo sezono, v pretekli sta bila zame najlepša trenutka zmaga na Touru in srebro na svetovnem prvenstvu v kronometru,« je poudaril Roglič, Hrastnikova pa pristavila: »Takšna nagrada ob koncu sezone je samo še potrditev, da delam prav, je motivacija za prihodnje leto. Moja tretja sezona je bila odlična. Rezultati so se stopnjevali, za konec sem na svetovnem prvenstvu dosegla še najboljši rezultat. Avstralije se bom najbolj spominjala.«