Eugenia Bujak z etapno zmago do rumene majice v Nemčiji

Članica ekipa BTC City Poljakinja Eugenia Bujak je nova vodilna na nemški dirki Thüringen Rundfahrt.

Objavljeno
19. julij 2015 13.44
Eugenia Bujak, kolesarka Ljubljana 11.6. 2015
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Kolesarke slovenske profesionalne ekipe BTC City se po uspešno zaključenem Giru Rosi dokazujejo tudi na dirki Thüringen-Radrundfahrt der Frauen. Potem ko je v prvi etapi ob zmagi domačinke Lise Brennauer izkazala šprinterka Mia Radotić z devetim mestom, je v včerajšnji 103 km dolgi drugi etapi z zmago navdušila Poljakinja Eugenia Bujak.

Ciljno črto je prečkala sekundo pred Avstralko Amando Spratt, ob tem pa se veselila še tretjega mesta rojakinje Pauline Brzezna-Bentkowske. Brennauerjeva je v cilj prišla z glavnino in zaostankom 14 sekund, Bujakova pa je tako tudi oblekla rumeno majico vodilne na dirki.

Bujakova je do zmage prišla zasluženo, saj je bila med najbolj aktivnimi v karavani in pobegnila 38 km pred ciljem v Erfurtu ter imela vse do cilja najmočnejše noge. Radotićeva je v cilj prišla 11., v glavnini pa je na 40. mestu končala tudi najboljša Slovenka Polona Batagelj.

Danes je na sporedu vožnja na čas v Schmöllnu (19 km). Bujakova ima v skupni razvrstitvi tri sekunde prednosti pred Sprattovo.