Fabio Aru okrepil ekipo UAE Emirates

Italijanski državni prvak v kolesarstvu Fabio Aru je podpisal triletno pogodbo z arabsko ekipo.

Objavljeno
17. oktober 2017 15.55
FRANCE-FRA-DAUPHINE
N. Gr.
N. Gr.

San Gavino Monreale - Ugibanja o prihodnosti Fabia Aruja, ki v Astani ni bil najbolj zadovoljen, so se začela že pred dirko po Franciji, a je Sardinec pametno molčal in ni želel razkriti, za koga bo kolesaril v naslednji sezoni. Napovedi so se uresničile, z ekipo UAE Emirates je podpisal triletno pogodbo.

»Fabio Aru je velik šampion, njegove sposobnosti se odlično skladajo z vizijo naše ekipe. Poleg njegovih uspehov smo si Fabia želeli tudi zato, ker je izjemno priljubljen med navijači, tudi sotekmovalci pa ga spoštujejo zaradi njegovega nesebičnega načina vožnje. S svojimi dosežki bo idealen ambasador naše ekipe v svetu,« je bil zadovoljen dolgoletni menedžer ekipe Carlo Saronni. 

»Ponosen sem, da si tako velika ekipa, kot je UAE Emirates, želi mojih uslug. Želim se jim zahvaliti za zaupanje in upam, da bom izpolnil vsa pričakovanja,« je dodal Aru. 

Vodstvo nekdanjega Lampreja je pred novo sezono dobilo zeleno luč za lov na odmevne okrepitve, saj bodo arabski sponzorji skoraj podvojili proračun ekipe, ki bo prihodnje leto manjši le od proračuna Skya. Še pred Arujem sta se v italijansko-arabsko ekipo preselila Dan Martin in Alexander Kristoff, s trojko zvezdniških imen pa bo UAE Emirates lahko konkurenčen tako na klasikah kot na tritedenskih dirkah.