Froome želi tudi zmago na Vuelti

Doslej je veliki dvojček zmag na dirkah Po Franciji in Po Španiji uspel le Carlosu Sastreju leta 2008.

Objavljeno
26. julij 2016 16.20
TOPSHOT-CYCLING-FRA-TDF2016
Š. Ro.
Š. Ro.

London - Le nekaj dni po veliki, že tretji zmagi na Tour de France Chris Froome že kuje nove načrte. V Keniji rojeni britanski kolesar se bo sicer zdaj začel pripravljati na olimpijske igre, kjer si želi osvojiti zlasti zlato kolajno v kronometru. Mnogi si sicer želijo, da ponovil dosežek moštvenega kolega Bradleyja Wigginsa, ki je takoj po zmagi na Touru leta 2012 osvojil še olimpijsko zlato na cestni dirki. Toda to bo veliko težje, morda tudi zato, ker ob sebi ne bo imel tako dobrega pomočnika kot je bil Wigginsu - on sam. Poleg tega se mu toliko večje možnosti za zlato v vožnji na čas obetajko zaradi morebitne odpovedi prvega favorita Nizozemca Toma Dumoulina, ki se je ob koncu letošnjega Toura poškodoval.

V ekipi Sky pa jih medtem mika tudi zmaga na tretji od največjih kolesarskih dirk - Vuelti. Že lani si je želel Froome osvojiti ta dvojček, a mu ga je preprečila poškodba. Vodja ekipe Dave Brailsford je potrdil, da ima 31-letni zvezdnik zagotovo v mislih tudi nastop v Španiji, kjer je doslej že dvakrat končal na drugem mestu. »V tem trenutku, je Vuelta še vedno v načrtu. Naš glavni cilj je bil Tour, nato OI in potem Vuelta,« je Brailsford dejal za Sky Sport. »Že ob naslednjem koraku v Riu bo bolj jasno, kako naprej in ali lahko izpeljemo vse. Če bo vse, tako kot je treba, bomo tam.«

Letošnja dirka Po Španiji se začenja na severozahodnem delu v Ourenseju, 20. avgusta, le deset dni po olimpijskem kronometru. Končala se bo 11. septembra v Madridu.

Edini, ki mu je doslej uspelo zmagati tako na Touru kot na Vuelti, je bil leta 2008 Carlos Sastre.