Horner ne bo branil zmage na Vuelti

Ameriški kolesar Chris Horner na letošnji dirki po Španiji, ki se bo v soboto začela v Jerezu, ne bo branil zmage.

Objavljeno
22. avgust 2014 17.13
afp+CYCLING-ESP-TOUR
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Madrid - Lanski zmagovalec tradicionalne dirke po Španiji Chris Horner na Vuelti letos ne bo nastopil. Kolesar Lampreja že nekaj časa boleha za bronhitisom in ker bi si moral pomagati z zdravili, da poveča raven kortizola, njegova ekipa s tem ne želi kršiti pravil Gibanja za čisto kolesarstvo (MPCC), katerega član je tudi sam.

»Normalno, da sem žalosten. Branjenje zmage na Vuelti je bil cilj sezone, zato me je Lampre tudi pripeljal v ekipo. Vsi smo verjeli, da sem lahko v Španiji enakovreden najboljšim. A pravila so pravila, moram jih spoštovati, pa čeprav mi je Mednarodna kolesarska zveza dovolila nastop,« je dejal najstarejši zmagovalec ene izmed treh tritedenskih dirk v zgodovini. Ko je zmago lani slavil na Vuelti je štel že kar 41 let.

Veterana Lampreja bo v ekipi zamenjal Italijan Valerio Conti, čeprav so mnogi pričakovali, da bo v Američanove čevlje stopil slovenski kolesar Jan Polanc. To se naposled ni zgodilo, tako da bo letošnja dirka po Španiji minila brez slovenskega predstavnika.

Dirka, na kateri so glavni favoriti Britanec Chris Froome, Španec Alberto Contador ter Kolumbijca Nairo Quintana in Rigoberto Uran se bo sicer v soboto začela v Jerezu z moštvenim kronometrom, po 21 etapah pa končala 14. septembra z desetkilometrsko posamično vožnjo na čas v Santiagu de Camposteli.