Hrastnikova za konec še enkrat v deseterici

Monika Hrastnik se je tudi na zadnji dirki sezone uvrstila v deseterico, Jure Žabjek 14. spustaš sveta. 

Objavljeno
26. avgust 2017 21.01
Jure Žabjek
N. Gr.
N. Gr.

Val di Sole - Sezona gorskega kolesarstva v spustu se je končala z zadnjo tekmo svetovnega pokala v Val di Soleju, najbrž najtežji progi celega leta. Monika Hrastnik je nadaljevala izjemen niz v letošnji sezoni in se še enkrat uvrstila v deseterico, končala je na osmem mestu.

»Ena najtežjih tekem do zdaj je za mano, čeprav mi je ta proga všeč. Prvi del sem peljala z nekaj rezerve, potem je šlo 'kul' vse do konca, kjer mi je zdrsnilo in sem padla ter pustila tam kar veliko sekund. Progo je bilo brez napakic po mojem mnenju nemogoče odpeljati. Vesela sem rezultata in da sem ostala cela,« je nastop v Val di Soleju pokomentirala Hrastnikova, o celotni sezoni pa je dodala: »S celotno sezono sem zelo zadovoljna, na vsaki tekmi sem se potrudila, napredovala. Težko je vedno vse izpeljati, kot si zamisliš, saj so poleg kolesa prisotne še druge obveznosti.«

Mozirjanka, sicer kolesarka kluba Črn Trn, je sezono končala na skupnem 14. mestu v svetovnem pokalu. Na istem mestu je sezono končal tudi Jure Žabjek, ki je letos privozil prvo moško deseterico svetovnega pokala v spustu za Slovenijo v zgodovini, zadnjo dirko pa je končal na solidnem 26. mestu, približno enako hiter je bil tudi v kvalifikacijah. Mesto v prvi petnajsterici svetovnega pokala na koncu sezone je odličen rezultat. 

»Na vrhu proge sem se zaletel v drevo, sem želel preveriti, če kolo zdrži ... Je dobro zdržalo in sem šel naprej. Šalo na stran, proga je zelo težka, po mojem mnenju najtežja v celotni sezoni. Že pred dirko sem vedel, da se bom moral izkazati, da bom ohranil visoko mesto v seštevku svetovnega pokala. Za menoj so bili nekateri tekmovalci zelo blizu, hkrati pa sem imel možnost tudi prehiteti dva pred menoj. Po tistem nesrečnem drevesu sem vse dobro speljal in sem z rezultatom zadovoljen, še posebej pa s 14. mestom v pokalu. Res neverjetna sezona,« je bil zadovoljen Žabjek.

Žabjek in Hrastnikova bosta letos na delu še enkrat, oblekal bosta dres slovenske reprezentance na svetovnem prvenstvu v Cairnsu. Že jutri pa bosta na delu v olimpijskem krosu Tanja Žakelj in Rok Naglič, predvsem Žakljeva bo lovila deseterico.