Katrašnik in Per v deseterici na EP

S sedmim mestom Gašperja Katrašnika in desetim Gorazda Pera se je končalo EP v cestnem kolesarstvu.

Objavljeno
09. avgust 2015 19.40
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Tartu - Končano je evropsko prvenstvo v cestnem kolesarstvu za mlajše člane in mladince, v slovenskem taboru pa so za zaključek dočakali dve uvrstitvi v najboljšo deseterico. Med mlajšimi člani se je s sedmim mestom izkazal Gašper Katrašnik, med mladinci pa je Gorazd Per končal na desetem mestu.

V estonskem Tartuju so se s 124-kilometrsko progo najprej spopadli mladinci, kjer je bil najmočnejši Poljak Alan Banszek pred Belgijcem Stanom Dewulfom in Nizozemcem Dennisom van der Horstom. Per je za zmagovalcem zaostal za štiri sekunde, Tadej Pogačar je bil 29., Žiga Horvat pa 32. (oba +7). Tilen Finkšt je končal na 40. mestu, Jaka Primožič je bil 55., Žiga Jerman je odstopil.

Pri mlajših članih je o naslovu odločal ciljni šprint, v katerem je bil najuspešnejši Slovak Erik Baška pred Rusom Mamirjem Stašem in Italijanom Davidejem Martinellijem. Katrašnik se je izkazal s sedmim mestom, medtem ko so preostali Slovenci zaostali: David Per je bil 83., Rok Korošec 84. in Marko Pavlič 95. Jon Božič ni prišel do cilja.

»Vrhunsko. Iztisnil je vse iz sebe. Zadnji krog je ostal sam, omagala sta še Per in Korošec. Osvojil je leseno medaljo. Popravili smo vtis iz kronometra. Na cesti smo pokazali, da smo zraven. Gašper se je postavil dobro. Bil je za Nemci, ki so vlekli cel krog. Nato so ga požrli, rekel je, da je bil na 500 metrov pred ciljem okrog 20. mesta, nato se je prerinil naprej. Super je bilo. Medalje so bile blizu,« je za STA povedal selektor mlajših članov Martin Hvastija.