Kittel od Mezgeca k Martinu

Nemški kolesar je leto dni pred potekom pogodbe zapečatil zgodbo pri Giantu in se preselil h QuickStepu.

Objavljeno
05. oktober 2015 15.29
CYCLING-ITA-IRELAND-GIRO
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Po poročanju kolesarskega portala CyclingNews se dosedanji moštveni kolega Luke Mezgeca pri Giant-Alpecinu, Nemec Marcel Kittel, za vsaj dve leti seli v belgijsko moštvo Etixx-QuickStep, pa čeravno je imel z dosedanjim delodajalcem veljavno še enoletno pogodbo. V novem moštvu ne bo edini Nemec, družbo mu bo delal trikratni zaporedni svetovni prvak v kronometru Tony Martin.

Za 27-letnim Kittlom, zmagovalcem osmih etap Toura in dveh Gira, je neposrečena sezona s poškodbami in boleznimi, v kateri je vpisal le dve zmagi, zato se je z Giantom dogovoril za konec sodelovanja. Pri QuickStepu pa so kajpak zadovoljni, da so v svoje vrste zvabili kolesarja, ki se je uveljavil kot odličen šprinter.

»V zadnjih letih je pokazal izjemno hitrost, kar ga uvršča med najboljše šprinterje v zgodovini. Trudili se bomo postaviti ga v primeren položaj in osnovati ekipo okrog njega. Prepričani smo, da še ni pokazal vsega, kar zmore,« je poudaril šef moštva Patrick Lefevere, Kittel pa pripomnil: »Veselim se novih izzivov v eni najboljših, najbolje organiziranih in sestavljenih ekip na svetu. Ponuja mi visoko profesionalno okolje, v katerem lahko napredujem in se razvijam, obenem je v njej kar nekaj mojih prijateljev na čelu s kolegom še iz mlajših kategorij Tonyjem Martinom.«