Kolesarjev Etixxa zaradi disciplinskih razlogov ne bo v Katarju

Prireditelji dirke Po Katarju so se odločili, da moštva Etixx-QuickStep ne povabijo na dirko.

Objavljeno
08. februar 2016 09.14
M. Ž.
M. Ž.

Doha, 8. februarja - V Dohi se bo danes začela kolesarska dirka Po Katarju, na kateri pa ne bodo nastopili kolesarji ekipe Etixx-QuickStepa.

Belgijsko moštvo si je sicer želelo sodelovati na dirki, vendar pa so se prireditelji odločili, da jih zaradi disciplinskih razlogov ne povabijo na dirko.

»Z njimi smo imeli vedno težave. Zamujali so na nujne pogovore z novinarji, zamujali so celo na podelitev nagrad. S tem so kazali, da nimajo do nas nobenega spoštovanja, tako da ne vidim razlogov, zakaj bi jih povabili,« je dejal predsednik Katarske kolesarske zveze Khalid Bin Ali Al Thani.

Kolesarji nezaželene ekipe so v zadnjih desetih letih dirko dobili kar šestkrat, štirikrat je bil najboljši Belgijec Tom Boonen, v zadnjih dveh letih pa Nizozemec Niki Terpstra.

Na dirki bodo sicer nastopili trije Slovenci, v ekipi Lampreja bodo kolesarili Marko Kump, Matej Mohorič in Luka Pibernik. Ker bodo etape v večini ravninske, se največ pričakuje od Kumpa, ki pa bo imel močno sprintersko konkurenco. Tako je na startnem seznamu najboljši kolesar po številu zmag v lanski sezoni Norvežan Alexander Kristoff, za etapne zmage se bodo potegovali tudi Britanec Mark Cavendish, Italijan Sacha Modolo in Kristoffov rojak Edvald Boasson Hagen.